منابع تفسیر عصر تابعان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آرای تفسیری در عصر تابعین را تفسیر عصر تابعین گویند. فراگیری تفسیر از اساتید، برترین ابزار برای فهم کتاب خدا به شمار می رفت زیرا تابعان دنباله رو صحابه و مشخصا پرورش یافتگان مکتب آنان بودند؛ لذا به طور طبیعی در مسیر آنان حرکت کرده و شیوه آنان را در پیش گرفتند.
در آن عهد تلقی از استاد و فراگیری تفسیر از وی عنصر اول و برترین ابزار برای فهم کتاب خدا به شمار می رفت؛ زیرا تابعان دنباله رو صحابه و مشخصا پرورش یافتگان مکتب آنان بودند؛ لذا به طور طبیعی در مسیر آنان حرکت کرده و شیوه آنان را در پیش می گرفتند، با این تفاوت که در عهد تابعان، قلمرو اسلام گسترش یافته بود و اقوام گوناگون -گروه گروه- به تشرف دین اسلام روی می آوردند -و چنان که گفتیم- به طور طبیعی دانش و آداب و فرهنگ خویش را نیز با خود به درون حوزه اسلام می کشاندند؛ لذا تابعان با همراه داشتن این گستره دانش، دامنه تفسیر را گسترده تر کردند و آفاق جدیدتر و وسیع تری را بر روی خود گشودند و روزبه روز بر تلاش خود افزودند. بدون شک، هر چه دانش شخص افزوده تر و اطلاعات او متنوع تر و آشنایی او به مسائل روز گسترده تر گردد، از هر بافت یا شیوه ای که باشد، بینش او زیادتر خواهد شد و دامنه فکری و توان فهم او در امور، توسعه خواهد یافت.
اقسام منابع تابعان در فهم قرآن
با این مقدمه، می توانیم منابعی را که تکیه گاه تابعان برای فهم قرآن بوده است و آنان در تبیین مقاصد و اهداف قرآن بدان تمسک می جسته اند به موارد زیر تقسیم کنیم:
← قرآن
۱. ↑ امام علی علیه السلام، نهج البلاغه (صبحی صالح)، خطبه ۱۳۳، ص۱۹۲.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس