من الدراسات القرانیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] من الدراسات القرآنیه. من الدراسات القرآنیه تألیف دکتر عبدالعال سالم مکرم
کتاب پیرامون بعضی از موضوعات علوم قرآنی، همچون قراآت، غریب القرآن و ادوات تفسیر، نوشته شده است.
مطالب کتاب(همانگونه که مؤلف در مقدمه ذکر می کند)بصورت مقاله تهیه و در بعضی از مجلات در بیروت-کویت-عربستان سعودی و مغرب چاپ آنگاه نویسندۀ محترم آنها را در یک مجموعه جمع و بصورت کتاب چاپ نموده است.
مطالب کتاب از نظر محتوائی چندان قوی و عالمانه نوشته نشده است همانگونه که ارائه و ترتیب موضوعات کتاب سیر منطقی را دارا نمی باشد و یک موضوع را (مثل غریب القرآن)در چند قسمت پراکنده بحث نموده است.
با توجه به اینکه کتاب مجموعه ای است از مقالات که توسط نویسنده تهیه و در بعضی از مجلات منتشر شده است،فصل بندی در آن وجود ندارد و عناوین موضوعات کتاب همان عناوین مقالات می باشد که به شرح زیر می باشد

[ویکی فقه] من الدراسات القرآنیه (کتاب). من الدراسات القرآنیه تالیف دکتر عبد العال سالم مکرم کتاب پیرامون بعضی از موضوعات علوم قرآنی، همچون قراآت ، غریب القرآن و ادوات تفسیر ، نوشته شده است .
مطالب کتاب (همانگونه که مؤلف در مقدمه ذکر می کند) بصورت مقاله تهیه و در بعضی از مجلات در بیروت- کویت- عربستان سعودی و مغرب چاپ آنگاه نویسنده محترم آنها را در یک مجموعه جمع و بصورت کتاب چاپ نموده است. مطالب کتاب از نظر محتوائی چندان قوی و عالمانه نوشته نشده است همانگونه که ارائه و ترتیب موضوعات کتاب سیر منطقی را دارا نمی باشد و یک موضوع را (مثل غریب القرآن) در چند قسمت پراکنده بحث نموده است.
ساختار کتاب
با توجه به اینکه کتاب مجموعه ای است از مقالات که توسط نویسنده تهیه و در بعضی از مجلات منتشر شده است، فصل بندی در آن وجود ندارد و عناوین موضوعات کتاب همان عناوین مقالات می باشد که به شرح زیر می باشد ۱- قراءآت و حروف هفتگانه ۲- بعضی از دیدگاههای مستشرقین پیرامون قرآن ۳- بررسی لغزشهای مستشرقین در سخنان آنان پیرامون قرآن ۴- تفسیر کشاف ( زمخشری ): روش و مصدر آن ۵- غریب القرآن ۶- بررسی وجود کلمات غیر عربی در قرآن ۷- شواهد شعری (از شعر عرب) پیرامون شرح واژه های غریب القرآن ۸- ادوات تفسیر ۹ - تفسیر قرآن با قرآن ۱۰- دیدگاه ها پیرامون الفاظ غریب در قرآن ۱۱- تفسیر الفاظ غریب قرآن در احادیث نبوی ۱۲- قراءآت ۱۳- نقش قرآن کریم در تطور و تکامل زبان و لغت عرب ۱۴- بررسی کتاب « الحجة فی القراءات السبع » ۱۵- نگرشی بر معجم های قرآنی.
ویژگی ها
۱- پس از پایان هر بحث و ماخذ آن ذکر شده است ۲- در بحث چهارم تفسیر کشاف زمخشری را مورد بررسی قرار داده و ذکر می نماید که زمخشری منابع مورد استفاده کتاب خود را ذکر ننموده و در پایان ثابت می نماید که ایشان برخی از مطالب خود را از کتاب تفسیر رمانی اخذ نموده است (بدون اینکه ماخذ آن را ذکر نماید). ۳- در بحث وجود کلمات غیر عربی در قرآن : می گوید: از آنجا که لغت قرآن، لغت اعجاز است و از نظر بلاغت در حد اعجاز قرار دارد لذا نمی توان پذیرفت که در آن کلمات غیر عربی (اعجمی) وجود دارد. وی در ادامه اقوال پیرامون موضوع (لغت غیر عربی) را ذکر و نقد و بررسی می نماید. ۴- در بحث ادوات تفسیر : از شرائط تفسیر سخن گفته و می گوید یکی از شرائط تفسیر آگاهی داشتن از لغت عرب به خصوص شعر عربی است.
نسخه شناسی

پیشنهاد کاربران

بپرس