ملکه برومند

پیشنهاد کاربران

ملکه برومند ( زادهٔ ۱۲۹۶ – درگذشتهٔ ۸ مرداد ۱۳۶۹ ه‍. خ ) خواننده و بازیگر اهل ایران بود.
ملکه برومند با نام اصلی ملکه الزمان برومندفرد، در سال ۱۲۹۶ ه‍. ش در نائیج از توابع نور در استان مازندران متولد شد. او برادرزادهٔ نورعلی برومند موسیقی دان ایرانی بود. ابوالحسن صبا در مدت اقامت خود در گیلان و مازندران، بین سال های ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۰ ه‍. ش، او را یافت و با خود به تهران برد. وی شش سال تحت آموزش های ابوالحسن صبا قرار گرفت و ردیف، ترانه خوانی و آواز را از او آموخت. پس از آن مدتی نواختن سنتور را از حبیب سماعی فرا گرفت. برومند از معدود افرادی بود که آواز را تنها از صبا آموخت و نزد هیچ یک از استادان آواز در آن زمان آموزش ندید.
...
[مشاهده متن کامل]

ملکه برومند تحصیلات خود را در دبیرستان ناموس تهران به پایان برد. وی در سال ۱۳۱۷ ه‍. ش، به همراه ابوالحسن صبا، مرتضی محجوبی، جواد بدیع زاده، جلال الدین تاج اصفهانی، حسین قلی طاطایی و ملوک ضرابی به سوریه و لبنان سفر کرد. در این سفر آثاری از صبا، مهرتاش و حسین یاحقی با صدای ملکه برومند ( با نام مستعار «م. ب» ) و تاج اصفهانی روی صفحهٔ گرامافون در در «کمپانی سودوا»∗ ضبط شد. این صفحه ها توسط «کمپانی آغاسی» در ایران به فروش می رسید.
برومند در سال ۱۳۲۳، از طریق صبا با جامعهٔ باربد آشنا شد. او تحت نظر اسماعیل مهرتاش به اجرای نمایش های موزیکال پرداخت و همین امر باعث شهرت بیشتر وی شد. نخستین نمایشی که برومند در آن به ایفای نقش پرداخت، لیلی و مجنون بود. او در آن نمایش نقش لیلی را بر عهده داشت. وی سال ها در جامعهٔ باربد، در نمایش ها، کنسرت ها و تابلوهای موزیکال حضور داشت و به همراه اسماعیل ادیب خوانساری نیز به اجرای برنامه می پرداخت. ملکه برومند در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۲۷، در کنسرت انجمن موسیقی ملی با عنوان «کنسرت به یاد حافظ» که در سینما رکس برگزار شد، به خوانندگی پرداخت. روح الله خالقی در این مورد نوشته است:
«این کنسرت برنامهٔ جالبی داشت که تار تنهای استاد علینقی وزیری از قسمت های مهم آن بود. ضمناً برای اولین بار ملکهٔ هنر ( حکمت شعار ) دو قطعه از ساخته های وزیری را با نام «غم مخور» و «دلتنگ» با آوازی دلنشین خواند»
کنسرت های انجمن موسیقی ملی به خوانندگی ملکه برومند در ۸ مهر ۱۳۲۷ و ۱۵ خرداد ۱۳۲۸ ه‍. ش نیز برگزار شد. در این برنامه ها او قطعه های «شکایت نی» و «ناامید» اثر علینقی وزیری و «می ناب» از ساخته های روح الله خالقی را اجرا کرد. ملکه برومند پس از ازدواج با عباس حکمت شعار که از هنرمندان تئاتر و موسیقی بود، به «ملکه حکمت شعار» نیز شهرت یافت. او در سال ۱۳۳۰ ه‍. ش در چند برنامهٔ رادیویی نیز به اجرای آواز پرداخت. وی پس از جدایی از همسر اولش با علی اصغر نیکزاد ( مینیاتوریست ) ازدواج کرد و صاحب فرزندانی به نامهای همایون و هومان نیکزاد شد. برومند پس از درگذشت ابوالحسن صبا در ۲۹ آذر ۱۳۳۶ ه‍. ش، خوانندگی را رها کرد و دیگر نخواند.

ملکه برومند
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ملکه_برومند

بپرس