مقدادی بهرام

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «بهرام مقدادی» در سال 1319 متولد شد. پس از پایان تحصیلات متوسطه به دانشسرای عالی تهران رفته و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی لیسانس گرفته است. شوق آموختن، وی را ترغیب به ادامه تحصیل در رشته ادبیات انگلیسی کرد و با این میل بود که به دانشگاه کلمبیا در آمریکا راه یافت و مدارج تحصیلی اش را تا کسب مدرک دکترا در این رشته پی گرفت. عنوان پایان نامه مقطع دکترای وی «اشارات اسطوره ای در شعر رابرت گریوز» بوده است.
او بعد از پایان تحصیلات و بعد از مدتی به ایران بازگشت و تدریس در دانشگاه را آغاز کرد. مقدادی در کنار تدریس، پژوهش، تحقیق و تألیف، در حوزه علایق ادبی اش را به جد دنبال کرد و به نقد ادبی و ابعاد نظری آن پرداخته است.
علاوه بر ده ها مقاله تحقیقاتی که در طول این سال ها از وی انتشار یافته، او در زمینه تألیف و ترجمه، کتبی در حوزه ادبیات و نقد ادبی نیز تالیف کرده است. همچنین از چند فرصت مطالعاتی در University of Washington با موضوع شعر معاصر آمریکا و انگلیس و در University of Toronto Canada و University of Pennsylvania با موضوع تحقیق درباره نظریه های جدید نقد ادبی استفاده کرده است.
وی نمایشنامه ای از هارولد پینتر را با عنوان جشن تولد در سال 49 منتشر کرد. این نخستین اثر ترجمه انتشار یافته از مقدادی بود. اما نخستین اثر تألیفی او به بحثی نظری پیرامون کافکا اختصاص داشت.
وی استاد دانشگاه تهران می باشد و در طول تدریس، استاد راهنمای ده ها دانشجوی کارشناسی ارشد در امر پایان نامه بوده است. وی در سال 1380 به عنوان استاد نمونه کشوری برگزیده شد.
1- فرهنگ اصطلاحات نقد ادبی (از افلاطون تا عصر حاضر).

دانشنامه آزاد فارسی

مِقدادی، بهرام (۱۳۱۹ش)
مِقدادی، بهرام
مترجم، منتقد ادبی و پژوهشگر ایرانــــــی. در ۱۳۴۱ش از دانشسرای عالی تهران در رشتۀ زبان و ادبیات انگلیسی مدرک کارشناسی گرفت. سپس برای ادامۀ تحصیل به امریکا رفت و در ۱۹۶۶ موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد و سپس دانشنامۀ دکتری ادبیات انگلیسی (۱۹۶۹) از دانشگاه کلمبیا شد. پس از آن به تدریس در دانشگاه تهران پرداخت و در ۱۳۸۰ به عنوان استاد نمونۀ کشور برگزیده شد. وی به جز تألیف و ترجمه، ده ها مقاله در نشریات ادبی داخلی و خارجی به چاپ رسانده است. از ترجمه های اوست: دفتر یادداشت های روزانۀ فرانتس کافکا (۱۳۷۴)؛ امریکا اثر فرانتس کافکا؛ تاریخ ادبیات ادوارد براون از صفویه تا عصر حاضر (۱۳۷۵)؛ اسکندر اثر تاون سن (۱۳۶۰)؛ خاکستر و باد: گزینۀ سروده های آی وای هاوسمن (۱۳۸۳)؛ نمایش نامۀ جشن تولد نوشتۀ هارولد پینتر (۱۳۴۹)؛ بیسمارک نوشتۀ تاون سن (۱۳۶۰)؛ شرق بهشت نوشتۀ جان اشتاین بک. از تألیفات اوست: فرهنگ اصطلاحات نقد ادبی (از افلاطون تا عصر حاضر) (۱۳۷۸)؛ کیمیای سخن: پانزده گفتار دربارۀ ادبیات ایران و جهان (۱۳۷۸)؛ هدایت و سپهری (۱۳۷۸)؛ پی گفتاری بر نمایش نامۀ مکبث (۱۳۷۸)؛ تحلیل و گزیدۀ شعر سهراب سپهری (۱۳۷۷)؛ شناختی از کافکا (۱۳۶۹).

پیشنهاد کاربران

بپرس