مقبره ابراهیم قطیفی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مقبره ابراهیم قطیفی، در محله طاق شهر حله، نزدیک زیارتگاه ابن فهد احسائی، قرار دارد. ابراهیم بن سلیمان قطیفی مشهور به فاضل قطیفی، از بزرگان علمای امامیه در قرن دهم، معاصر و معارض با محقق کرکی و صاحب تالیفات و اجازات چندی بوده است.به نظر می رسد آنچه به عنوان مقبره ابراهیم قطیفی در شهر حله وجود دارد، بنای یادبودی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره وی است.
این زیارتگاه، در محله طاق شهر حله، نزدیک زیارتگاه ابن فهد احسائی، قرار دارد
مجید حلی، احمد علی، تاریخ مقام الامام المهدی فی الحلة، ص١٧٨.
شیخ ابراهیم بن سلیمان القطیفی مشهور به فاضل قطیفی، از بزرگان علمای امامیه در قرن دهم، معاصر و معارض با محقق کرکی و صاحب تالیفات و اجازات چندی است. صاحبان تراجم از او با اوصافی چون: فاضل، عالم فقیه، محدث، المحقق المدقق، الشیخ السعید و غیره یاد کرده اند. وی احتمالا در حدود ۸۸۵ ه . ق در قطیف زاده شد.دربارۀ دوران رشد و تکامل علمی وی در قطیف آگاهی چندانی در دست نیست، امّا شواهد حاکی از آنست که وی زمانی که خود در عداد عالمان بزرگ زمان خویش بود به عراق هجرت نمود.وی اصالتاً از شهر شیعه نشین قطیف (در ساحل شرقی شبه جزیره عربستان) بود. اما به عراق مهاجرت کرد و مدتی در نجف و سپس در حله، اقامت نمود و به همین علت، با نسبت غروی و حلی نیز شناخته می شود.
بحرانی، یوسف بن احمد، لؤلؤة البحرین، ص١۵۵-١۵۶.
او در مدتی که در مجاورت آستان مقدس امیرمؤمنان (علیه السّلام) در نجف سکونت داشت، به بسیاری از شاگردان خود، اجازه روایت داد.وی از پیشگامان حرکت علمی و از بزرگان حوزه نجف به شمار می آمد که در کوتاه ترین مدت به قله های بالای علمی و معنوی نائل آمد. و در کنار استفاده از دانشمندان بر کرسی تدریس نشست و با بحث و مناظره علمی و فقهی، جان دیگری به حوزه نجف بخشید.میرزا عبدالله افندی، در مدح وی گفته است که او بسیار زاهد و عابد و پرهیزکار بود. سپس در ادامه، نقل کرده است زمانی که شاه طهماسب صفوی، جایزه یا هدیه ای برایش فرستاد، آن را قبول نکرد.
افندی، عبدالله، ریاض العلماء وحیاض الفضلاء، ج١، ص١۵-١۶.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس