مقاله فی نقرس

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مقالة فی نقرس تألیف نابغه بی نظیر پزشکی ایران یعنی محمد بن زکریای رازی (251-313ق) است که آن را به دستور امیر ابویعقوب سامانی حاکم ری نگاشته است. از سال نگارش این اثر چیزی گزارش نشده است و از سویی دیگر نمی دانیم چرا رازی که در کتاب حاوی به مبحث نقرس پرداخته دوباره به این مبحث پرداخته است؛ البته ممکن است این مقاله قبل از نگاشتن مبحث نقرس کتاب الحاوی تدوین شده باشد.
رازی این اثر را در بیست باب تدوین نموده است و در هر باب به اختصار مباحث مورد نظر را مطرح می کند از این رو با وجود این که این اثر دارای بیست باب است، حجم چندانی ندارد. نثر مؤلف نیز خالی از اغلاق و پیچیدگی است.
کسی که این اثر را مطالعه کند درمی یابد که اولاً رازی در طرح مباحث پزشکی از اسلوب فلسفی بهره برده است، یعنی به شیوه بقراط مباحث پزشکی را به صورت سؤال و جواب مطرح نموده است.
از سوی دیگر مؤلف اهتمام زیادی به شیوه بالینی در بیماری نقرس و علائم و آثار و نیز ارتباط این بیماری با جهاز بدن دارد. البته این نکته ای است که در بسیاری دیگر از آثار رازی نیز به چشم می خورد.
از سوی دیگر این اثر مملو از تحقیقات مؤلف و نقل اقوال از پزشکان است در عین حال حجم این اثر هم چندان نیست.

[ویکی فقه] مقاله فی نقرس (کتاب). «مقالة فی نقرس» تالیف نابغه بی نظیر پزشکی ایران یعنی محمد بن زکریای رازی (۲۵۱- ۳۱۳ ق) است که آن را به دستور امیر ابویعقوب سامانی حاکم ری نگاشته است.
از سال نگارش این اثر چیزی گزارش نشده است و از سویی دیگر نمی دانیم چرا رازی که در کتاب حاوی به مبحث نقرس پرداخته دوباره به این مبحث پرداخته است؛ البته ممکن است این مقاله قبل از نگاشتن مبحث نقرس کتاب الحاوی تدوین شده باشد.
ساختار کتاب
رازی این اثر را در بیست باب تدوین نموده است و در هر باب به اختصار مباحث مورد نظر را مطرح می کند از این رو با وجود این که این اثر دارای بیست باب است، حجم چندانی ندارد. نثر مؤلف نیز خالی از اغلاق و پیچیدگی است.
گزارش محتوا
کسی که این اثر را مطالعه کند درمی یابد که اولا رازی در طرح مباحث پزشکی از اسلوب فلسفی بهره برده است، یعنی به شیوه بقراط مباحث پزشکی را به صورت سؤال و جواب مطرح نموده است.از سوی دیگر مؤلف اهتمام زیادی به شیوه بالینی در بیماری نقرس و علائم و آثار و نیز ارتباط این بیماری با جهاز بدن دارد. البته این نکته ای است که در بسیاری دیگر از آثار رازی نیز به چشم می خورد.از سوی دیگر این اثر مملو از تحقیقات مؤلف و نقل اقوال از پزشکان است در عین حال حجم این اثر هم چندان نیست.در ابواب بیست گانه کتاب، بیماری نقرس از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و منشا ابتلا به نقرس، انواع نقرس، درمان نقرس، غذاها و نوشیدنی ها و داروهای مفید برای نقرس و در انتها نیز درمان نقرس و راه جلوگیری از بازگشت آن ذکر شده است.
وضعیت کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس