مفرحه الانام فی تاسیس بیت الله الحرام

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مفرحة الانام فی تاسیس بیت الله الحرام، کتابی است به زبان عربی که به موضوع تجدید بنای کعبه معظمه پس از خرابی ای که در اثر وقوع سیل در سال1039ه.ق. در آن پدید آمد، می پردازد.
نویسنده که از علمای شیعه کاشانی الاصل عصر صفوی است، سنگ بنای آن را در قسمت رکن حجر الاسود گذاشته و به این مناسبت، نگارش این رساله را در سال 1040ق. آغاز نموده است.
کتاب؛ مشتمل بر مقدمه ای به قلم محققان، آقایان عمار عبودی نصار و حیدر لفتة مال الله، مقدمه ای به قلم مولف و سه فصل و یک خاتمه است.
در فصل اول و دوم این رساله، مولف بر موضوع وقوع سیل در مکه مکرمه و نیز تجدید بناهای صورت گرفته در کعبه معظمه و نیز علت بناء کعبه بر روی زمین و آغاز طواف در اطراف آن و نیز توصیف کعبه و بیان طول و عرض کعبه و نیز توصیف سقف و ستون ها و دیوار و ابواب و... احوال این مکان مقدس متمرکز شده و در فصل سوم؛ درخصوص مسجدالحرام و احوال و صفات آن سخن گفته و در خاتمه رساله اماکن مقدسه ای را که در مکه معظمه واقع شده توصیف و ضرورت زیارت این بقاع متبرکه را به مومنان یادآور می شود.
در این رساله کوتاه، اما با ارزش نویسنده به یک ماجرای جالب درباره بنای کعبه و برخی اماکن مکه مکرمه اشاره می کند. به نوشته مؤلف در ظهر روز چهارشنبه 19 ماه شعبان 1039ق. سیل عظیمی در مکّه آمده و آب زیادی به داخل مسجد وارد شده است؛ به دنبال آن تعداد زیادی از مردم - که به نوشته او حدود 442 نفر می شدند - در آن سیل از بین رفتند که یک معلّم با سی دانش آموز او که در مسجد مشغول درس بودند، جزو آنان بود. مؤلف در روز پنجشنبه بیستم ماه شعبان وارد مسجد شده که هیچ طواف کننده ای در آن نبوده است. او خود در داخل آب طواف کرده و نماز طواف را - اجباراً - بالای منبر خوانده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس