معماری اکوستیک

دانشنامه عمومی

معماری آکوستیک. معماری آکوستیک با توجه به نکات زیر مسیر می باشد.
از زمان اولین تمدن ها موسیقی یک قسمت بی کسر از زندگی تمامی انسان ها بوده و به عنوان یک فرم تکمیلی ارتباط میان انسان ها مد نظر بوده. در واقع جز حیاتی اجتماع بوده است و تعجبی ندارد که بشر میلیون ها سال در صدد خلق محیط هایی هرچه بهتر برای اجرای موسیقی بوده.
کیفیت صدا ارزیابی درونی در انسان است که دارای اهمیت بسزایی است و دامنه آن از صحبت میان انسان ها آغاز و تا شنیدن آواهای موسیقایی ادامه می یابد.
از نظر علم فیزیک، مسیر صدا از منبع به دریافت کننده در یک فضای بسته مانند سالن موسیقی شمار بی نهایتی از مسیرهای مختلف را در احتمالات حرکت های خویش داراست ( حرکت کروی صوت ) . و با توجه به ویژگی های سطوحی که در نهایت به آن ها برخورد می کند موج صدا دچار یکی از رخ دادهای بازگشت ( رفلکت ) ، انکسار، انتشار یا جذب توسط سطوح می گردد. در عمل رفلکت و بازگشت، موج صدا با ز می گردد اما مقدار بسیاری از انرژی خویش را از دست می دهد. انکسار و انتشار در واقع اشاره به زمانی دارد که صدا گرداگرد محیط پخش شده و حرکتی در جهت پر کردن محیط از خویشتن را انجام می دهد که این حرکت نیز در انتها از انرژی آن می کاهد. هنگامی که یک موج صدا با سطوح معینی برخورد می کند، مصالح سطح در حقیقت مقداری از انرژی صوت را جذب می سازند. ضریب جذبی برای هر یک از مصالح معین وجود دارد که درصد جذب آن را مشخص می سازد.
در طراحی فضاهایی مانند تئاترها و محیط های شنوایی در زمینه بالانس و موازنه نمودن مقدار بازگشت و جذب تلاش می شود تا در نهایت محیطی خلق شود که در آن صدا به شایستگی جریان یابد.
عامل مهم دیگر در کنترل کیفیت صدا مربوط به طنین یا پس آواست و در واقع مربوط به مدت زمانی است که طنین ادامه می یابد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که انرژی صدا پس از اینکه خروج اش از منبع متوقف می شود، ادامه میابد؛ و این موضوع تا زمانی که طنین از طریق برخوردهای با سطوح و گردش در محیط که نهایتاً منجر به از دست دادن انرژی آن می شود، از بین برود؛ که این موضوع و مدت زمان ادامه یافتن طنین وابسته به حجم فضا و نوع مصالح خواهد بود. به عنوان مثال اگر این طنین بسیار طولانی گردد فهم کلمات را در یک سخنرانی با مشکل روبرو خواهد نمود.
هر جسمی دارای تناوبی طبیعی است و در واقع دارای لرزشی است. یک سالن موسیقی یا مانند آن خود یک تشدیدکننده غول پیکر است. یکی از جالبترین نمونه ها در این قسمت بحث دربارهٔ گنبد است که باعث تحریف صدا و انتقال آن به گونه ای خاص می گردد.
عکس معماری آکوستیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس