معمار سنان

پیشنهاد کاربران

خواجه معمار سِنان آغا ( به ترکی عثمانی: قوجه معمار سنان آغا ) ( به ترکی استانبولی: Mimar Sinan; Koca Mi'mâr Sinân Âğâ; Sinaneddin Yusuf - Abdulmennan oğlu Sinan ) ( ۱۴۸۹–۱۵۸۸ ) معروف به «معمار سِنان»، معمار رسمیِ چند تن از پادشاهان عثمانی بود.
...
[مشاهده متن کامل]

معمار سنان در روستای یونانی نشین آگرناس به دنیا آمد و به قولی از تبار ارمنی و یا از یونانیان کاپادوکیایی و یا از آلبانیایی تبار بود. در جوانی وارد ارتش ینی چری شد و به سرکردگی و لقب «آقا» ملقب شد. در آن زمان در سازه های نظامی و پل ها و راه ها تخصص داشت. در ۵۰سالگی به عنوان سرمعمار دربار پادشاهی اقدام به ساخت اماکن مذهبی کرد.
کارهای او نمونه های برجسته و اعلای معماری معروف به معماری عثمانی است که تأثیر بسیاری از معماری بیزانس گرفته است. شاهکار او را مسجد سلیمیه در ادرنه ( آدریانوپول ) در بخش اروپاییِ ترکیه می دانند. علاوه بر مسجد شَهزاده و سلیمانیه، از آثار دیگر او در استانبول می توان به مسجد خرم سلطان، مسجد حاسِکی سلطان، مسجد مهرِماه سلطان، مسجد قلیچ علی پاشا، مسجد سوکوللو مَحمَت پاشا و مسجد رستم پاشا اشاره کرد. مسجد سیاه صوفیا در بلغارستان و مسجد خسرویه حلب در سوریه نیز از جمله آثار معمار سنان در خارج از مرزهای کنونی ترکیه به حساب می آیند.
او در ۱۷ ژوئیهٔ سال ۱۵۸۸ میلادی در استانبول درگذشت و در قبرستان مجاور مسجد سلیمانیه در شمال خیابان معمار سنان جسدش را دفن کردند.
دانشمندان ترک، در سال ۱۹۳۵، وی را نبش قبر کردند تا جمجمه او را اندازه بگیرند تا بلکه بتوانند اندازه مغز او را که نابغه معماری قلمداد می شد تخمین بزنند، اما از آن به بعد جُمجُمه سنان گُم شد و هیچ وقت به قبر بازگردانده نشد.
نام او اکنون در دو نقطهٔ جهان باقی است: یکی در دانشگاه هنرهای زیبای معمار سنان و دوم، گودالی در سیارهٔ عطارد ( تیر ) که به نام او نام گذاری شده است.

معمار سنانمعمار سنانمعمار سنانمعمار سنانمعمار سنانمعمار سنان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/معمار_سنان

بپرس