معادیخواه عبدالمجید

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] عبدالمجید معادیخواه در سال 1326(ش). در قم به دنیا آمد.
در نوجوانی به آموزش متون دینی و حوزوی پرداخت و پس از گذراندن مقدمات عربی، ادبیات، فقه و اصول نزد استادان برجسته آن زمان تا مرز اجتهاد پیش رفت و از سال 1346(ش). تا زمان پیروزی انقلاب دو بار توسط عوامل رژیم شاه بازداشت و به شهرهای گنبد کاووس، سیرجان و جیرفت تبعید گردید و بیش از سه سال در زندان های قصر، اوین و قزل قلعه گذراند.
از مهم ترین مسئولیت های وی پس از انقلاب می توان به نمایندگی امام در عمران کردستان و نمایندگی ایشان در تبلیغات خارج از کشور اشاره کرد. وی در اولین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان منتخب مردم تهران وارد مجلس شد و به عنوان قائم مقام شهید باهنر مسئولیت نهضت سوادآموزی را بر عهده گرفت. در کابینه شهید باهنر، مهدوی کنی و میرحسین موسوی وزارت ارشاد را بر عهده داشت . وی در پی ترور گروهی از روحانیون توسط گروهکی منحرف تحت عنوان "گروه فرقان" با حکم آیت الله منتظری مسئول رسیدگی به پرونده این گروه شد. پس از کناره گیری از وزارت تا امروز مسئولیت بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی را بر عهده دارد.
فرهنگ آفتاب، خورشید بی غروب نهج البلاغه، خط و فرهنگ حکومت اسلامی (شرح و تفسیری بر فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر)، خط و فرهنگ رژیم های استکباری (شرح و تفسیری بر خطبه قاصعه)، فروغ بی پایان، شکوه تنهایی در سکوت ربذه (زندگی نامه ابوذر غفاری)، مجموعه تاریخ اسلام، عرصه دگراندیشی و گفت وگو.
خورشید بی غروب، نهج البلاغه با فهرستهای دهگانه / نوع اثر: کتاب / نقش: تالیف و ترجمه

دانشنامه آزاد فارسی

مُعادیخواه، عبدالمجید (قم ۱۳۲۶ش)
مُعادیخواه، عبدالمجید
پژوهشگر، عالم دینی و مبارز سیاسی ایرانی. پس از گذراندن مکتب خانه و مدرسه در محضر حاج شیخ رحمت الله فشارکی، دروس مقدماتی حوزه را آموخت و سپس به تکمیل ادبیات و آشنایی با معانی و بیان پرداخت و با فلسفه آشنا شد. دروس عالی حوزه را نزد حضرات آیات محقق داماد، شیخ مرتضی حائری و گلپایگانی آموخت و از روحانیان مبارز پیش از انقلاب بود که مدتی را در زندان سپری کرد. در جمهوری اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندۀ مردم تهران در اولین دورۀ مجلس شورای اسلامی بود. او بنیادگذار و مدیر بنیاد تاریخ نیز بوده است. نخستین کارهای فرهنگی او ترجمۀ نهج البلاغه با نام خورشید بی غروب، و فهرست تفصیلی مفاهیم آن با نام فرهنگ آفتاب است. سپس به تحقیق قرآنی روی آورد؛ فهرست تفصیلی مفاهیم قرآنی او که فروغ بی پایان نام دارد، همراه با ترجمۀ فارسی قرآن، چاپ شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس