معادن ایران

پیشنهاد کاربران

توسعه معادن در ایران هنوز در دست کار است، با این حال این کشور یکی از مهم ترین دارندگان مواد معدنی در جهان است. ایران با داشتن ۶۸ نوع ماده معدنی، ۳۷ میلیارد تن ذخایر اثبات شده و بیش از ۵۷ میلیارد تن ذخایر بالقوه به ارزش ۷۷۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ در میان ۱۵ کشور بزرگ غنی از مواد معدنی قرار دارد. استخراج مواد معدنی تنها ۰٫۶ درصد در تولید ناخالص داخلی ( GDP ) کشور نقش دارد حتی با افزودن نقش سایر صنایع مرتبط با معدن، این رقم فقط به چهار درصد افزایش می یابد ( ۲۰۰۵ ) که عوامل بسیاری در این امر مؤثر بوده اند از جمله عدم وجود زیرساخت های مناسب، موانع قانونی، مشکلات اکتشاف و کنترل دولت.
...
[مشاهده متن کامل]

مهم ترین معادن ایران شامل زغال سنگ، مواد معدنی فلزی، شن و ماسه، مواد معدنی شیمیایی و نمک است. بیشترین معادن فعال ایران در استان خراسان قرار دارند. دیگر ذخایر بزرگ ایران که عمدتاً توسعه نیافته اند عبارتند از: روی ( بزرگ ترین در جهان ) ، مس ( نهمین در جهان در سال ۲۰۱۱ به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ) ، آهن ( دوازدهمین در جهان در سال ۲۰۱۳ بر اساس گزارش های سازمان زمین شناسی آمریکا ) ، اورانیوم ( دهمین در جهان ) و سرب ( یازدهمین در جهان ) .
ایران با تقریباً ۱٪ از جمعیت جهان بیش از ۷٪ از کل ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد.
بر پایه برآوردها، ایران در رتبه نخست گاز طبیعی در جهان با ۱٫۳٪ گاز و رتبه سوم نفت در جهان با ۱۵۸٫۷ میلیارد بشکه نفت شامل ۳٫۵٪ نفت جهان که عمر آن ها بیشتر از صد سال برآورد می شود، قرار دارد. ارزش معادن ایران ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است که در صورت سرمایه گذاری این عدد افزایش می یابد.
اکثر معادن ایران محوطه باز و در سطوح جهانی هستند. مانند معدن مس سرچشمه با ۱٫۲ میلیارد تن با گرید ۰٫۷٪، معدن روی انگوران با ذخیره باقی مانده ۹ میلیون تن با گرید ۳۵٪، معدن روی مراغه با ۱۶۰ میلیون تن گرید ۲٪، معدن سنگ آهن سنگان با ذخیره ۱٫۲ میلیارد تن ( رتبه نهم در جهان ) و معدن گل گهر سیرجان با ۱ میلیارد تن ( رتبه دهم در جهان ) .
در سالهای اخیر نزدیک به ۳۰٪ سرمایه گذاری کشور در زمینه معدن انجام شده است. در سال ۲۰۰۸، ۴۵٪ سرمایه بازار سهام در صنایع معدنی بود. در سال ۲۰۰۸ سهم بخش معدن و صنایع معدنی به بیش از پنج درصد در تولید ناخالص داخلی افزایش یافت. بیشترین حاشیه سود در میان ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی در سال ۲۰۰۹ مربوط به بخش استخراج معادن بود که حاشیه سود آن ۵۸٪ بود، در حالیکه حاشیه سود ناخالص شرکت های فورچون ۵۰۰ برابر ۱۱٪ بود. در سه ماهه اول ۲۰۰۹ - ۲۰۱۰، ایران نزدیک به ۵٫۶ میلیون تن محصولات معدنی به ارزش بیش از ۱٫۲ میلیارد دلار صادر کرد. در سال های ۲۰۰۹–۲۰۱۰ صادرات بخش معدن به ۸٫۱۳ میلیارد دلار رسید که حدود ۳۲٪ از صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل می دهد. هر ساله پس از مذاکره بین تولیدکنندگان سنگ آهن و فولاد، قیمت سنگ آهن توسط دولت تعیین می شود. در سال ۲۰۰۸، متوسط قیمت سنگ آهن ۵۶ دلار در هر تن تعیین شد. در حال حاضر قیمت های فولاد، سیمان و سنگ آهن در ایران آزاد شده است. در مارس ۲۰۱۲، بورس کالای ایران، آزادسازی کامل قیمت فروش فولاد خام و محصولات جانبی را اعلام کرد. ذخایر معدنی ایران بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار ارزیابی شده است ( ۲۰۱۴ ) .

معادن ایرانمعادن ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/معادن_ایران

بپرس