مظلومی رجبعلی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دکتر «رجبعلی مظلومی»، فرزند استاد محمدحسین، در سال 1306ش، در نیشابور دیده به جهان گشود.
وی در دو سالگی پدرش را از دست داد. دوران تحصیل خود را در نیشابور، مشهد و سپس در تهران طی کرد. در دوره ابتدایی و متوسطه، پی به هنر نقاشی برد و کارهایی در زمینه هنرهای تصویری انجام داد، آن گاه به علت فقر مالی در دخانیات مشغول به کار شد و در کنار آن، در مقطع کارشناسی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل گردید، سپس به پیشنهاد دکتر معین، دوره های کارشناسی ارشد و دکترا را پی گرفت و در رشته های فلسفه محض، روان شناسی و ادبیات فارسی، فارغ التحصیل شد.
وی در دوران فعالیت های دانشگاهی اش، دو مرکز تحقیقاتی تأسیس کرد. همچنین دانشکده هنر و دانشگاه تربیت مدرس، توسط ایشان تأسیس و بنیاد نهاده شد. او سمت استادی را در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف تهران، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس و مجتمع دانشگاه هنر عهده دار بود.
رساله دکترای ایشان، «تصحیح متن شرح فصوص الحکم بابا رکن الدین شیرازی» بود که توسط مؤسسه مطالعات اسلامی چاپ شد و پروفسور لندلت، همین کتاب را به عنوان متن درسی در دانشگاه مک گیل کانادا تدریس می کرد.
وی از اولین سال تحصیل خود، معلم نقاشی داشت. او بعدها به شاگردی استاد «مؤید پردازی»، درآمد و از آنجایی که «مؤید پردازی» شاگرد «کمال الملک» بود، بنابراین، مظلومی را نیز می توان شاگرد باواسطه کمال الملک محسوب کرد.
او به زبان های فرانسه و عربی آشنایی کامل داشت. مطالعات متنوع و گسترده وی در زمینه های قرآن شناسی، حدیث شناسی، حکمت و عرفان، تاریخ و هنر اسلامی و به ویژه امور تربیتی، منجر به نگارش بیش از یک صد جلد کتاب و پانصد مقاله در طول نزدیک به نیم قرن تلاش و پژوهش گردید.

پیشنهاد کاربران

بپرس