مظاهر مصفا

پیشنهاد کاربران

مُظاهر مُصفّا ( ۱ شهریور ۱۳۱۱ – ۸ آبان ۱۳۹۸ ) استاد دانشگاه، مصحح متون، و شاعر معاصر ایران بود. او سالیان زیادی به عنوان استاد تمام رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران خدمت کرد. وی در سال ۱۳۸۴ به دستور عمید زنجانی رئیس وقت دانشگاه تهران کنار گذاشته شد و پس از آن مدتی استاد تمام وقت دوره های دکترای دانشگاه آزاد اسلامی بود.
...
[مشاهده متن کامل]

مُظاهر مصفا، فرزند اسماعیل مصفا، در ۱ شهریور ۱۳۱۱ در اراک در خانواده ای بافرهنگ از اهالی تفرش چشم به جهان گشود. هنگامی که تنها ۴۰ روز از تولدش می گذشت خانواده اش به قم نقل مکان کردند. پدر وی در ادارهٔ «سجل - احوال» ( سازمان ثبت احوال ) کار می کرد.
وی فرزند اسماعیل مصفا و برادرزاده حسینعلی خان نکیسا ( نکیسای تفرشی ) خواننده سرشناس دوره قاجاریان و رضاشاه ) و نوه حاج ملا رجبعلی تفرشی ( تعزیه خوان پرآوازه در دربار ناصری و تکیه دولت و همچنین مؤذن ویژه محمدعلی شاه قاجار ) است. برادر بزرگ تر وی ابوالفضل مصفا ( مصفی ) فرهنگی دارای مدرک ( دکتری زبان و ادبیات فارسی ) بودند، و خواهر او خانم مصفا ( مادر فؤاد حجازی، آهنگ ساز ) از استادان زبان و ادبیات فارسی هستند. او در جوانی با امیربانو کریمی ( استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران ) ، دختر امیری فیروزکوهی ( شاعر سرشناس معاصر ) ، ازدواج کرد. این زوج، صاحب فرزندانی شدند: علی مصفا ( بازیگر سینما و تلویزیون و همسر لیلا حاتمی ) ، کیمیا مصفا، گلزار مصفا دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی، امیراسماعیل مصفا دارای مدرک دکتری فیزیک و استادیار فیزیک دانشگاه صنعتی شریف ( متخصص در زمینهٔ نظریه ریسمان ) .
از دیگر سوابق علمی و اجرایی او می توان به ریاست فرهنگ قم، قبل از انقلاب، ریاست پردیس فارابی دانشگاه تهران ( پردیس قم ) و تدریس در دبیرستان های تهران، ریاست انتشارات و مدیریت مجلهٔ آموزش و پرورش، دانشیاری دانشگاه شیراز و ریاست دبیرخانهٔ مرکزی دانشگاه شیراز اشاره کرد. خاطرات و شرح زندگانی مظاهر مصفا در قالب مصاحبهٔ تاریخ شفاهی، با عنوان «شاعر مُشتعل» را پیمانه صالحی تدوین کرد که آن را سازمان اسناد و کتابخانهٔ ملی ایران در سال ۱۴۰۱ منتشر کرده است.
مصفا دوران تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسهٔ حکیم نظامی قم سپری کرد و سپس دوران متوسطه را در دارالفنون گذراند و به دانشسرای عالی رفت و به تحصیل در رشتهٔ ادبیات مشغول شد. او تحصیلات خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی تا درجهٔ دکتری از دانشگاه تهران ادامه داد و پایان نامهٔ خود با عنوان «تحول قصیده در ایران» را زیر نظر بدیع الزمان فروزانفر نوشت. هم زمان با ادامهٔ تحصیل، به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد و مدتی هم رئیس ادارهٔ فرهنگ قم بود و چندی هم ریاست مدرسهٔ عالی قضایی قم را بر عهده داشت.

مظاهر مصفا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مظاهر_مصفا

بپرس