مصادر نهج البلاغه و اسانیده

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مصادر نهج البلاغه و اسانیده اثر سید عبدالزهراء الحسینی الخطیب ، کتابی است به زبان عربی در چهار جلد درباره مصادر و اسناد کتاب شریف نهج البلاغه.
کتاب، مشتمل بر برخی تقریظها و مقدمه ها و نیز سه باب اصلی است: باب المختار من خطب امیرالمومنین و کلامه الجاری مجری الخطب، باب المختار من کتب امیر المومنین و عهوده و وصایاه، باب المختار من حکم امیرالمومنین و کلماته القصار.
سیدعبدالزهر، شهرها و کتاب خانه ها را چونان صاحب الغدیر برای نگارش کتاب مصادر خود درنوردیده است. مصادر نهج البلاغه استمرار راه پژوهش گرانی است که سخنان مولا را در منابع و کتب معتبر مورد کاوش قرار داده اند تا به طالبان مأخذ و منبع عرضه کنند و ایشان را به منبع علوم نبوی رهنمون شوند.
سید عبدالزهرا حسینی، در اثر خود پس از آوردن مقدمه مرتضی آل یاسین، دکتر مصطفی جواد و توفیق فکیکی که همگی از صاحب نظران نهج البلاغه هستند، مقدمه ای ذکر کرده و به معنا، مفهوم مصادر، انواع و اقسام آن، توصیف نهج البلاغه و ویژگی های آن پرداخته است. آن گاه به ذکر شبهات ابن خلکان می پردازد و آن را نقد می کند و به دنبال آن وارد اصل مطلب که مأخذشناسی و منبع یابی نهج البلاغه است، شده است. که در اینجا به خلاصه ای از آنها اکتفا می کنیم.
سید عبدالزهرا حسینی، پس از نقل سخنانی از ادبای بزرگ درباره سخنان علی(ع) به اسلوب های جاری نهج البلاغه پرداخته است که به اختصار به ذکر آنها می پردازیم.

پیشنهاد کاربران

بپرس