مسینا

لغت نامه دهخدا

مسینا. [ م ِ ] ( اِخ ) مسین. رجوع به مسین شود.

مسینا. [ م َ ] ( اِخ ) طبس مسینا. دهستانی به خراسان. و رجوع به طبس مسینا شود.

فرهنگ فارسی

طبس مسینا دهستانی به خراسان

دانشنامه عمومی

مسینا یا مسین ( به ایتالیایی Messina ) نام شهری در جزیره سیسیل مشرف بر تنگه ای به همین نام* بین سیسیل و جنوب ایتالیاست.
این تنگه دو دریای تیرنین* و یونین* را که از شعبات مدیترانه هستند به هم مربوط می سازد.
طول این آبراه ۲۴ کیلومتر و پهنای آن از ۳ تا ۱۸ کیلومتر می باشد.
این شهر که مرکز استانی به همین نام است بالغ بر ۲۵۷۳۰۰ تن جمعیت دارد. استان مسینا دارای ۳۲۴۸ کیلومتر مربع مساحت و ۶۷۴۱۰۰ نفر جمعیت است.
مسینا درسدهٔ هشتم پیش از میلاد بر روی شهرک قدیمی تری که یک مجتمع یونانی بود، احداث شد و در قرن پنجم پیش از میلاد مسانا نامیده شد. در قرن سیزدهم میلادی برای کسب استقلال تلاش هائی از طرف اهالی مسینا صورت گرفت که مانند بقیه شهرهای سیسیل به نتیجه ای نرسید. این شهر در سال ۱۹۰۸ ( میلادی ) در اثر زلزله آسیب فراوان دید و ۸۴۰۰۰ نفر کشته به جای گذاشت. بازسازی مجدد مسینا بر روی سکوئی پی ریزی شد که شبیه صفحه شطرنج می باشد.
Zankle زانکله نام باستانی شهر مسینا سومین شهر بزرگ جزیره سیسیل در جنوب ایتالیا می باشد. نام زانکله از واژه زانکلون بمعنای داس از زبان سیکلی ها میآید و این بخاطر شکل داس مانند شهر بود. پیدایش زانکله یا مسینا مدیون موقعیت طبیعی و جغرافیایی مناسب بود که به راهزنان دریایی این اجازه را میداد که پس از یورش به کشتیهای بازرگانی باستان و چپاول آن ها با درآنجا پناه یابند. مسینا در طول حیات خویش نه تنها فراز و نشیبهای سیاسی را متحمل گردید بلکه در سالهای 1783 و 1908 زمین لرزهای ویرانگری را تجربه کرد و در خلال جنگ جهانی دوم هدف بمبارانهای هوایی متفقین قرار گرفت. امروزه مسینا شهری مدرن و مرکز فرهنگی و بازرگانی می باشد. برخلاف دیگر شهرهای واقع شده در سیسیل مسینا دارای بارندگی کافی بوده و از اینرو حاصلخیز می باشد.
در سال ۱۷۴۳، ۴۸۰۰۰ نفر در اثر طاعون در شهر کشته شدند.
صنایع عمده آن تهیه مواد غذائی، چرمسازی، کشتی سازی و تجارت می باشد. شهر مسینا دارای دانشگاه ، انستیتوی تحقیقات دریا زیستی، تئاتر و موزه می باشد. این شهر به فراوانی میوه مشهور است.
آثار و ابنیه تاریخی که در جریان جنگ جهانی دوم آسیب دیده یا به طور کلی نابود شده بودند، ازنو بازسازی شده اند که می توان کلیسای «دم»*، «سانتیسیما آنونسیاتا دی کاتالانی»* را که متعلق به دوران نورمان ها است، نام برد.
عکس مسیناعکس مسیناعکس مسیناعکس مسیناعکس مسیناعکس مسینا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس