مسگوف ( به عربی: سمچ المسکوف ) یک غذای سنتی در بین النهرین است که از ماهی کپور تهیه می شود. این غذا اغلب به عنوان غذای ملی عراق شناخته می شود. [ ۱]
مسگوف بیشتر با ماهی کپور تهیه می شود و شیوه اصلی آماده سازی آن به صورت کبابی است. به همین دلیل به ماهی کبابی بین النهرین نیز مشهور است. در دستور پخت مسگوف ماهی باید سه ساعت بپزد تا چربی آن آب شود و سپس با لیمو ترش سرو می شود. [ ۲]
مسگوف در حقیقت به نوعی ماهی کپور گفته می شود که در آب های شیرین عراق زندگی می کند. طرز تهیه این غذا به این صورت است. [ ۳]
برای پختن مسگوف ماهی را بعد از تمیز کردن به همراه روغن زیتون، نمک، تمبر هندی و زردچوبه طعم دار کرده، سپس آن را به سیخ کشیده و در کنار آتش کباب می کنند. پس از آن که ماهی به خوبی کباب شد همراه سماق، اناردانه و آب لیمو سرو می کنند. [ ۴] [ ۵] در پخت این غذا می توان از منقل زغال، هیزم و یا فر استفاده کرد.
ساحل رود دجله در شهر بغداد، مشهورترین محل سرو مسگوف است. رستوران هایی در این منطقه وجود دارند که این غذا را ارائه می کنند. این غذا در سراسر عراق، مخصوصا در حوالی رود فرات، رایج است. خارج از عراق این غذا به میزان کمتر در الجزیره و سوریه رایج است. [ ۶]
برای مثال در استان رقه که رود فرات طبخ می شود. همچنین پس از جنگ عراق در سال ۲۰۰۳، این غذا به میزان زیادی در رستوران های عراقی دمشق رایج شد. در منطقه جرمانا که عراقی ها سکونت دارند، بیش از ۱۰ رستوان مسگوف وجود دارد که توسط عراقی ها راه اندازی شده است. ماهی مورد نیاز این رستوران ها به صورت روزانه از بخش سوریه ای رودخانه فرات زنده گیری می شود و سپس در استخرها یا آکواریوم های بزرگ نگه داری می شود.
در ایران این غذا در محله ی دولت آباد تهران، که محل سکونت ایرانیان عراق، است، پخت می شود.
علاوه بر شیوه مرسوم پخت مسگوف در عراق، شیوه ی دیگری نیز میان ترک های عراق ( ترکمان ها ) وجود دارد که در آن از تنور برای پخت استفاده می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمسگوف بیشتر با ماهی کپور تهیه می شود و شیوه اصلی آماده سازی آن به صورت کبابی است. به همین دلیل به ماهی کبابی بین النهرین نیز مشهور است. در دستور پخت مسگوف ماهی باید سه ساعت بپزد تا چربی آن آب شود و سپس با لیمو ترش سرو می شود. [ ۲]
مسگوف در حقیقت به نوعی ماهی کپور گفته می شود که در آب های شیرین عراق زندگی می کند. طرز تهیه این غذا به این صورت است. [ ۳]
برای پختن مسگوف ماهی را بعد از تمیز کردن به همراه روغن زیتون، نمک، تمبر هندی و زردچوبه طعم دار کرده، سپس آن را به سیخ کشیده و در کنار آتش کباب می کنند. پس از آن که ماهی به خوبی کباب شد همراه سماق، اناردانه و آب لیمو سرو می کنند. [ ۴] [ ۵] در پخت این غذا می توان از منقل زغال، هیزم و یا فر استفاده کرد.
ساحل رود دجله در شهر بغداد، مشهورترین محل سرو مسگوف است. رستوران هایی در این منطقه وجود دارند که این غذا را ارائه می کنند. این غذا در سراسر عراق، مخصوصا در حوالی رود فرات، رایج است. خارج از عراق این غذا به میزان کمتر در الجزیره و سوریه رایج است. [ ۶]
برای مثال در استان رقه که رود فرات طبخ می شود. همچنین پس از جنگ عراق در سال ۲۰۰۳، این غذا به میزان زیادی در رستوران های عراقی دمشق رایج شد. در منطقه جرمانا که عراقی ها سکونت دارند، بیش از ۱۰ رستوان مسگوف وجود دارد که توسط عراقی ها راه اندازی شده است. ماهی مورد نیاز این رستوران ها به صورت روزانه از بخش سوریه ای رودخانه فرات زنده گیری می شود و سپس در استخرها یا آکواریوم های بزرگ نگه داری می شود.
در ایران این غذا در محله ی دولت آباد تهران، که محل سکونت ایرانیان عراق، است، پخت می شود.
علاوه بر شیوه مرسوم پخت مسگوف در عراق، شیوه ی دیگری نیز میان ترک های عراق ( ترکمان ها ) وجود دارد که در آن از تنور برای پخت استفاده می شود.
wiki: مسگوف