مسعود بن محمد سجزی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «مسعود بن محمد سجزی» در ناحیه سجستان خراسان، در اواخر قرن هفتم هجری دیده به جهان گشود. لقب وی به سبب تحریف، گاه به سنجری نیز تبدیل شده است.
وی در روزگاری می زیست که دوران سلطنت مغولان بر ایران رو به زوال نهاده بود و دولت های پراکنده جدیدی در حال شکل گیری بودند. مثلا در کرمان و فارس، دولت مظفری تشکیل شده بود. با این حال، اندیشمندان بسیاری در این دوران درخشیدند که یکی از آن ها مسعود بن محمد سجزی بود. وی پس از سپری شدن دوران کودکی، به آموختن علم منطق، فلسفه، ستاره شناسی، پزشکی و دیگر علوم پرداخت و از مشاهیر علماء در روزگار خود شد، به گونه ای که در مجلس ابوالقاسم قاسم بن عراق بن جعفر (وزیر دولت مظفری)، جایگاه ارزنده ای داشت و به اشاره او، کتاب «حقائق اسرار الطب» را به رشته تحریر درآورد.با این حال، چیز چندانی از زندگی علمی و شخصی، آثار و اساتید او و نیز سال درگذشت و محل وفات وی نمی دانیم.
تالیفات
از آثار او تنها کتاب «حقائق اسرار الطب» به دست ما رسیده است.
منبع
نرم افزار جامع طب، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

پیشنهاد کاربران

رکن الدین مسعود بن شمس الدین محمد سجزی ملقب به سنجرى، در اواخر قرن هفتم هجرى در ناحیه سجستان خراسان زاده شد. لقب او به سبب تحریف، به سنجرى تبدیل شده است. مسعود بن محمد سجزی در روزگارى مى زیست که دوران سلطنت مغول ها بر ایران رو به زوال نهاده بود و دولت هاى پراکنده جدیدى در حال شکل گیرى بودند. برای مثال، در کرمان و فارس، دولت مظفرى تشکیل شده بود.
...
[مشاهده متن کامل]

مسعود بن محمد سجزی پس از سپرى شدن دوران کودکى، به آموختن علم منطق، فلسفه، ستاره شناسى، پزشکى و دیگر علوم پرداخت و از مشاهیر عصر خود شد، به گونه اى که در مجلس ابوالقاسم قاسم بن عراق بن جعفر، وزیر دولت مظفرى، جایگاه ارزنده اى داشت و به اشاره او، کتاب حقائق اسرار الطب را به رشته تحریر درآورد.
از آثار او تنها کتاب حقائق اسرار الطب باقی مانده است.

مسعود بن محمد سجزی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مسعود_بن_محمد_سجزی

بپرس