مریم میرزاخانی

پیشنهاد کاربران

مریم میرزاخانی ( ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ – ۲۳ تیر ۱۳۹۶ ) ریاضی دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنش گری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه ای آن ها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی اولین زن و ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است. زمینهٔ تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولوی، نظریه ارگودیک و هندسه سیمپلکتیک بود. مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال های ۱۹۹۴ ( هنگ کنگ ) و ۱۹۹۵ ( کانادا ) شد و در این سال به عنوان نخستین دانش آموز ایرانی نمرهٔ کامل را به دست آورد. وی نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت. او سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ ریاضی از دانشگاه شریف و دکتریِ خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مک مولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت. از مریم میرزاخانی به عنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیدهٔ سال ۲۰۰۵ از سوی نشریهٔ پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشتهٔ ریاضیات تجلیل شد. میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزهٔ کلی بود. وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ ( اول سپتامبر ۲۰۰۸ ) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بود. پیش از این، او استاد دانشگاه پرینستون بود. سالروز تولد مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت ( دوازدهم مه ) از سوی اتحادیه بین المللی انجمن های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نام گذاری شد.
...
[مشاهده متن کامل]

مریم میرزاخانی در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ ( ۱۲ مه ۱۹۷۷ ) در تهران به دنیا آمد. پدرش احمد میرزاخانی مهندس برق و رئیس هیئت مدیره مجتمع آموزشی نیکوکاری «رعد» بود. پدر مریم میرزاخانی اهل روستای فشندک طالقان استان البرز می باشد. او با اتمام تحصیلات ابتدایی با شرکت در آزمون ورودی مدارس سمپاد وارد دبیرستان فرزانگان تهران شد. وی در مورد تأثیر مثبت محیط این دبیرستان بر زندگی علمی خود می گوید: «من به دبیرستانِ ممتازِ فرزانگان در تهران رفتم و در آنجا استادان بسیار خوبی داشتم. »

مریم میرزاخانیمریم میرزاخانیمریم میرزاخانیمریم میرزاخانیمریم میرزاخانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مریم_میرزاخانی
المپیاد ریاضی معمولا برای دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک در دبیرستان البرز در تهران برگزار می شد و سوالات واقعا سخت و دشوار بود و کسانی که حد نصاب نمره را می آوردند به اردویی می رفتند تا به مسابقات جهانی
...
[مشاهده متن کامل]
بروند مرحوم میرزا خانی با دو بار امتیاز کامل در المپیاد جهانی ریاضی به دانشگاه صنعتی شریف رفت و می توانست به راحتی به یکی از رشته های مهندسی برود ولی وی ریاضی محض را انتخاب نمود!!

یک فرشته بودن
واقعا خدا رحمتشون کنه
She was a mathematician and professor at a university in US

بپرس