مریانج

لغت نامه دهخدا

مریانج. [ م َرْ ن َ ] ( اِخ ) ( مریایه ) قصبه ای است از دهستان چهاربلوک بخش سیمینه رود شهرستان همدان ، در 6هزارگزی غرب همدان کنار راه همدان به کرمانشاه ، در منطقه کوهستانی سردسیر واقع و دارای 4555 تن سکنه است. آبش از قنات و رودخانه ٔوفرجین ، محصولش غلات ، حبوبات ، لبنیات ، صیفی ، میوه جات ، شغل مردمش زراعت و گله داری ، و صنایع دستی زنان قالیچه و جاجیم بافی است. متجاوز از 200 باب دکان در این قصبه وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

فرهنگ فارسی

قصبه ای در همدان

دانشنامه عمومی

مَریانَج یکی از شهرهای استان همدان و یکی از شهرهای تابع شهرستان همدان است که در ۵ کیلومتری غرب شهر همدان و در جاده همدان - کرمانشاه قرار دارد . مریانج در دامنه های کوه الوند واقع است و دروازهٔ ورودی دره امامزاده کوه ( دره ماوشان ) می باشد که در مدخل روستاهای سولان، توئیجین، موئیجبن و برفجین ( وفرجین ) قراردارد. لهجه مردم این شهر مَرگانِه ای یا مَریانِه ای نام دارد ک میتوان از زبان لری که نزدیکی هایی با گویش همدانی دارد.
شهر مریانج در ۵ کیلومتری غرب شهر همدان و در عرض جغرافیایی ۴۵، ۴۹، ۳۴ و طول جغرافیایی ۳۰، ۲۷، ۴۸ قرار گرفته است. در تقسیمات کشوری یکی از شهرهای شهرستان همدان می باشد که در ابتدای مسیر روستاهای سولان، توئیجین، موئیجین و برفجین قرار گرفته است.
مریانج از شرق به همدان، از غرب به اراضی پادگان نظامی شهید قهرمان، از جنوب به بخش هایی از دامنه سلسله ارتفاعات کوهستان الوند و دره ماوشان ( امام زاده کوه ) و از شمال به روستاهای ینگجه ( انصار الامام ) ، یکن آباد و شهر بهار محدود است. در تقسیمات کشوری، یکی از دهستان های شهرستان همدان به نام الوند کوه غربی به مرکزیت شهر مریانج است که روستاهای سولان، توئیجین، موئیجین، برفجین، انصارالامام، یِکن آباد، اوزانا، حیدره پشت شهر و چشمه قصابان را در بر می گیرد.
مریانج با وسعتی در حدود ۱/۷۵ کیلومتر مربع دشتی است نسبتاً کوچک که در پهنه دامنه شمالی الوند واقع شده و رونق اقتصاد کشاورزی آن وابسته به رودخانه@۱۲@ها و جویبار هایی است که از دامنه های الوند سرچشمه می گیرد.
مهمترین آن ها رودخانه برفین ( ماوشان / قوری جای یا قرو چای ) است که از دامنه های شمالی الوند سرچشمه میگیرد.
زمین های مریانج از نظر زمین شناسی بر روی ورقه تویسرکان قرار دارد که متعلق به دوره هولوسن از دوران کواترنر و سنوزوئیک است. اجزای سازنده اراضی محدوده مریانج دربر گیرنده شن، ریگ، ماسه و سیلیس است.
بر اساس نقشه ۱:۱۰۰۰۰۰ سازمان زمین شناسی کشور هیچ گسل فعالی که موجب زلزله شود در اطراف شهر مریانج وجود ندارد.
حداکثر مطلق درجه حرارت هوا در این شهر ۸/۳۶، و حداقل مطلق آن ۶/۲۹ - و متوسط حرارت آن ۶/۹ درجه سانتی گراد است. گرمترین ماه های سال با حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتی گراد تیر و مرداد است و سردترین ماه های سال با میانگین ۴/۲۵ - درجه سانتی گراد دی و بهمن است.
میزان سالانه بارندگی بیش از ۳۰۰ میلی لیتر است؛ به طوری که در فروردین ماه حداکثر ۹۵ میلی لیتر، در اردیبهشت ۸۲ میلی لیتر در خرداد ۸۱ میلی لیتر و در بقیه ماه های سال به تناسب متغیر است. روزهای یخبندان در مریانج به طور میانگین ۱۴۳ روز می باشد.
عکس مریانجعکس مریانجعکس مریانجعکس مریانجعکس مریانج
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مَریانَج
شهری در استان همدان، بخش مرکزی شهرستان همدان. با ارتفاعی حدود ۱,۸۲۰ متر، در ۶ کیلومتری غرب شمالی شهر همدان، در کوه پایۀ شمالی کوهستان الوند، جنوب راه همدان به کرمانشاه، قرار دارد. اقلیم این شهر نیز معتدلِ مایل به سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۹,۵۲۵ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس