مروج حسین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «حسین مرّوج» بعد از گذراندن دوران طفولیت، با بدرقه مادر سخت کوش و مهربان خود، رنج سفر را برخود هموار نموده و جهت کسب علم و دانش به مدرسه نمازی خوی رفت. علی رغم تنهایی و بعضی از محدودیت ها، قدر لحظات را خوب دانسته و تحصیلات مقدماتی را به نحو شایسته به اتمام رساند و جهت ادامه تحصیلِ سطوح عالی به حوزه علمیه قم عزیمت نمود. فضای حوزه علمیه قم فرصت ارزشمندی بود برای تحصیل، افزایش تجربه زندگی و درک تحولات اجتماعی و سیاسی آن زمان و آشنایی نزدیک با شخصیت های بزرگ علمی، عرفانی و دینی و سیاسی. بعد از طی مراحل آموزشی و استفاده از اساتید بزرگواری چون آیات عظام: ناصر مکارم شیرازی، سبحانی، مشکینی و سلطانی، به شهرستان خوی بازگشت. تحصیلات عالی حوزه، هوشمندی و تجربه زندگی، اطلاعات خوب سیاسی و اجتماعی و استعداد و یا به قولی هنر خطابه و منبر، ایشان را تبدیل به یک مبلّغ دینی جوان و اثرگذار نمود و در این فرصت در جهت تبلیغ دین از هیچ کوششی دریغ نکرد؛ طوری که حسب استقبال مردم در اکثر مساجد شهری و روستائی به منبر رفته و در جریان سازی دینی نقش زیادی از خود به جای گذاشت.
در طلیعه قیام پانزده خرداد در سال 1342ش ایشان نیز به همراه گروهی از علما و فعالان سیاسی آن زمان توسط ساواک دستگیر و راهی زندان ستم شاهی شد و بعد از قیام امام(ره) تا شروع انقلاب، علاوه بر تبلیغ دینی، به فعالیت های دیگر از جمله راه اندازی روحانی کاروان حج، تأسیس کتاب فروشی اسلامیه خوی که معمولاً کتاب های انقلابی عرضه می کرد و چاپخانه رازی و فعالیت های دیگر پرداخت.
در بحبوحه انقلاب اسلامی، ایشان علاوه بر نقش آگاهی بخشی و تبلیغ دین و انقلاب، از طریق مسجد و منبر، به همراه گروهی از روحانیون انقلابی، جامعه روحانیت خوی را در راستای حرکت های انقلاب سازمان داده و در هماهنگی و همراهی مردم نقش به سزائی داشت.
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به سبب تجارب ارزشمند و اجرائی ایشان، ابتدا در سر و سامان دادن مدیریت شهری و شهرداری و سپس در شکل گیری ادارات خوی به ویژه آموزش و پرورش و نهادهای دیگر، به همراه نخبگان و علمای خوی کوشش فراوان به عمل آورد. بعد از آن، به عنوان مدیر کل زمین شهری استان آذربایجان غربی و مسئول بنیاد مستضعفان فعالیت کرد.
نکته قابل توجه، زمان شناسی و به تناسب نیازهای زمان انقلاب، پذیرفتن مسئولیت های متعدد از جمله ویژگی های برجسته وی بوده است، ایشان به محض احساس نیاز به دستگاه قضائی ورود پیدا کرده و ادامه خدمت را در قضاوت و خدمت در دادگستری به انجام رساند. در کنار قضاوت و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم و امامت نماز جماعت و تبلیغ مسائل دینی، به مطالعه و تحقیق اهتمام ویژه داشت؛ به طوری که علاوه بر مطالعه روزانه همانند یک استاد صاحب کرسی، سال های سال در زمینه های فقهی و حقوقی تحقیق کرده و اثر ارزشمند تألیف نموده است.
از جمله یکی از یادگاری های وی در شهرستان خوی، سرمایه گذاری در مزار شهدای خوی می باشد در حالی که پیش از این شهدای زمان آغازین جنگ تحمیلی و فتنه کردستان در مکان های مختلف دفن می شدند. وی با جمع آوری کمک های مردمی زمین فعلی مزار شهدا را خریداری نموده و با هزینه شخصی نسبت به حفر چاه عمیق و آماده سازی قطعات مزار شهدا اقدام و جهت دفن شهدا و اموات مسلمان خوی وقف نمود که به طور قطع و یقین از یادگاری های گران سنگ ایشان به حساب می آید.

پیشنهاد کاربران

بپرس