مرقد صافی صفا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مرقد صافی صفا یمانی، حدود ۵۰۰ متری غرب حرم مطهر امام علی (علیه السّلام) و در کنار بحر النجف واقع است و به «صفّة صافی صفا» نیز مشهور است.این مکان در حقیقت مقام امیرالمؤمنین (علیه السّلام) و بارگاه اثیب الیمانی معروف به «صافی صفا» بوده و از نمادها و آثار تاریخی شهر نجف اشرف به شمار می رود که تاریخ آنها به صدها سال پیش برمی گردد.اولین گنبد این بارگاه در قرن هشتم هجری بنا شد و تا سال ۱۰۴۴ هجری چندین بار مرمت و بازسازی گردید. از ۵۵۰ سال گذشته تا به امروز، پرده داری بارگاه با خاندادن آل الدروایش مخزومیه است.
این مکان در حقیقت مقام امیرالمؤمنین (علیه السّلام) و بارگاه صحابی «اثیب الیمانی» معروف به «صافی صفا» بوده و از نمادها و آثار تاریخی شهر نجف اشرف به شمار می رود که تاریخ آنها به صدها سال پیش برمی گردد.بارگاه صافی صفا در خیابان کمربندی در جهت غربی شهر نجف، در حدود ۵۰۰ متری حرم مطهر امام علی (علیه السّلام) و مشرف به دریاچه آن واقع شده است.در سمت جنوبی مرقد صافی صفا مقام امام زین العابدین واقع شده و هم چنان پا برجاست. این مکان محل توقف و راز و نیاز امام سجاد (علیه السّلام) در زمان هایی بوده است که برای زیارت حضرت علی (علیه السّلام) به نجف می آمدند.
شخصیت اثیب یمانی
"اثیب یمانی" مردی صالح از اهالی یمن است که امام علی (علیه السّلام) در روزهای خلافت خود به سال ۳۸ هجری او را در این شهر به خاک سپرد و امروزه به مسجد و بارگاهی زیبا تبدیل شده است.اثیب یمانی احتمالا همان فردی است که در ایام خلافت حضرت علی (علیه السّلام) به کوفه آمد و امام به او دعایی آموخت که به عنوان دعای یمانی معروف است و برای پیروزی و غلبه بر دشمنان استفاده می شود.
وجه تسمیه
دلیل نام گذاری این بنا به صافی صفا، انتساب آن به «صفاة الصفا» می باشد که به معنای محل تجمع کاروان های تجاری مشرف بر دریای نجف است.
پیشینه بنا
...

[ویکی حج] مرقد صافی صفا یمانی، حدود 500 متری غرب حرم مطهر امام علی(ع) و در کنار بحر النجف واقع است و به «صفّة صافی صفا» نیز مشهور است.
این مکان در حقیقت مقام امیرالمؤمنین(ع) و بارگاه اثیب الیمانی معروف به «صافی صفا» بوده و از نمادها و آثار تاریخی شهر نجف اشرف به شمار می رود که تاریخ آنها به صدها سال پیش برمی گردد.
اولین گنبد این بارگاه در قرن هشتم هجری بنا شد و تا سال 1044 هجری چندین بار مرمت و بازسازی گردید. از 550 سال گذشته تا به امروز، پرده داری بارگاه با خاندادن آل الدروایش مخزومیه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس