مِرسِریزِه کردن (mercerization)
عملیات فیزیکی و شیمیایی خاصی برای بهبود کیفیت و مرغوبیت الیاف. این عملیات مشتمل بر کشش فیزیکی منسوجات، به ویژه منسوجات نخی، و استفاده از سود سوزآور ۵ درصد است. مبتکر این روش جان مِرسِر انگلیسی است که آن را در ۱۸۴۴ پیش نهاد. پنبه، براثر فرآیند مرسریزه کردن، جلای ابریشمی پیدا می کند و بر مقاومت کششی آن افزوده می شود.
عملیات فیزیکی و شیمیایی خاصی برای بهبود کیفیت و مرغوبیت الیاف. این عملیات مشتمل بر کشش فیزیکی منسوجات، به ویژه منسوجات نخی، و استفاده از سود سوزآور ۵ درصد است. مبتکر این روش جان مِرسِر انگلیسی است که آن را در ۱۸۴۴ پیش نهاد. پنبه، براثر فرآیند مرسریزه کردن، جلای ابریشمی پیدا می کند و بر مقاومت کششی آن افزوده می شود.
wikijoo: مرسریزه_کردن