مرتضی سلطانی

پیشنهاد کاربران

مرتضی سلطانی ( زاده ۱۳۳۷ در روستای قاهان ) کارآفرین و مدیر اهل ایران است.
مرتضی سلطانی، بنیانگذار گروه صنعتی و پژوهشی زر و خلق کنندهٔ برندهای معتبری همچون زر ماکارون است.
مرتضی سلطانی در قلعه مبارک آباد قم به دنیا آمد. کودکی مرتضی سلطانی در شرایطی سخت سپری شده است و خانواده اش در فقر به سر می بردند. از حداقل های زندگی محروم بودند و مادر با سختکوشی خود گذران زندگی می کرد. آنچنان که خود در خاطراتش گفته است به ناچار و برای رفع مشکلات مالی، مدتی کار واکس زدن را تجربه کرده است
...
[مشاهده متن کامل]

در زمان انقلاب در رشته مدیریت صنعتی دانشگاه شیراز پذیرفته شد.
او یک درمانگاه خیریه به یاد مادر فقیدش در روستای محل تولد خود، قاهان، ساخته است.
تا قبل از انقلاب، ساخت سوله ها در انحصار خارجی ها بود و با رفتن آن ها از ایران، سوله جدیدی ساخته نمی شد؛ به همین دلیل، او تصمیم گرفت کار خود را با ساخت سوله در ساوه آغاز کند.
مدتی بعد تصمیم گرفت تا وارد تولید آرد صنعتی شود و در سال ۱۳۷۲ توانست شرکت آرد زر و در سال ۱۳۸۰ اولین کارخانه سمولینای ایران را به بهره برداری رساند. در سال ۱۳۸۴ شرکت زرماکارون را افتتاح کرد. سپس در سال ۱۳۹۴ اولین پالایشگاه غلات ایران زر فروکتوز را به بهره برداری رساند.
• درحال حاضر و در شرایط سخت اقتصادی فعلی این گروه صنعتی یک مگا پروژه بزرگ در صنایع تبدیلی را در دست اجرا و توسعه دارد. بزرگ ترین پروژه کانفکشنری خاورمیانه بنام زرکام که در شرایط سخت اقتصادی در حال اجراست.
از ایشان به عنوان پدیده در صنعت ایران یاد شده است.
• کارخانه های تولیدکننده ماکارونی تا پیش از سال ۱۴۰۱ آرد را با قیمتِ دولتی و یارانه ای دریافت کرده اند، تا محصولات تولیدی با آن از جمله ماکارونی با قیمتِ پایین تری به دستِ مصرف کنندگان ایرانی برسد. اما کارخانه زر حجم بسیاری از تولید خود را با قیمت های جهانی که طبق گفتهٔ مسئولانِ مرتبط حدود ۲ تا ۳ برابرِ قیمت آرد یارانه ای داخلی بوده، به خارج از کشور صادر شده است و این مابه التفاوت به جیبِ کارخانه داران و سرمایه داران رفته است.
• دیگر نکته ای که در خصوص زرماکارون وجود دارد آنکه این شرکت در سال ۹۷ بخش عمده سهام شرکت گلوکوزان با نماد غگل را از شرکت مادرتخصصی شرکت صنایع غذایی سینا ( از زیرمجموعه های بنیاد مستضعفان ) خریداری کرده است و مالک ۵۱٫۳ درصد از سهام آن شده است. اما نکته ای که در خصوص این واگذاری وجود دارد آنکه نماد غگل با آنکه در آستانه افزایش سرمایه قرار داشت سهامش به زرماکارون فروخته می شود و رشد پنج برابری را تجربه کرد. پرسش اینجاست که با توجه به اینکه شرکت گلوکوزان در آستانه افزایش سرمایه بوده شرکت زیرمجموعه بنیاد مستضعفان چرا اقدام به فروش آن کرده است و سود پنج برابری آن را دو دستی به مالکان شرکت زرماکارون تقدیم کرده اند؟

مرتضی سلطانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مرتضی_سلطانی

بپرس