مدیریت پسماند

دانشنامه عمومی

مدیریت پسماند یا مدیریت زباله ( به انگلیسی: Waste management ) ، مجموعه فعالیت ها و اقدام های لازم برای مدیریت زباله از زمان تولید تا دفع نهایی آن است. [ ۱] این فعالیت ها شامل جمع آوری، انتقال و دفع زباله و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند است. زباله می تواند شکل جامد، مایع یا گاز داشته باشد و هر کدام از این انواع زباله نیازمند روش های مخصوص به خود برای مدیریت است. مدیریت پسماند شامل همه انواع زباله منجمله زباله صنعتی، بیولوژیکی و خانگی است. در بعضی موارد زباله می تواند بر روی سلامت انسان زیان بار باشد. [ ۲] هدف مدیریت پسماند کاهش اثرات زیان بار زباله بر روی سلامت انسان، محیط زیست و زیبایی شناسی است.
قسمت اعظمی از مدیریت پسماند مربوط به مدیریت زباله های جامد شهری است که همان زباله های تولید شده توسط خانه ها، صنایع و فعالیت های تجاری است. [ ۳]
اصول بهداشت و بهسازی محیط، در هر شهر ایجاب می کند که زباله ها در حداقل زمان از منازل و محیط زندگی انسان دور شده و در اسرع وقت دفع گردند. پیدایش این ایده ( دفع بهداشتی زباله در محیط زیست ) در سدۀ نوزدهم میلادی همانند یک دستورالعمل بهداشتی، شهروندان را به رعایت آن ملزوم می ساخت.
اهمیت دفع بهداشتی زباله ها موقعی بر همه روشن خواهد شد که خطرهای ناشی از آن ها به خوبی شناخته شود.
زباله ها نه تنها سبب تولید بیماری، تعفن و زشتی مناظر می گردند، بلکه می تواند به وسیله آلوده کردن خاک، آب و هوا خسارت فراوانی را به بار آورند. به همان اندازه که ترکیبات زباله مختلف است، خطرات ناشی از مواد تشکیل دهنده آن ها نیز می تواند متفاوت باشد. جمع آوری، حمل و نقل و آخرین مرحله دفع این مواد بایستی به طریقی باشد که خطرهای ناشی از آن ها در سلامتی انسان به حداقل ممکن کاهش یابد.
راجع به خطرات حاصل از سایت زباله های شهری و صنعتی باید گفت که در کلیه منابع علمی و کتب مربوطه همواره اشاره با ابتلای انسان ها به بیماری های گوناگون شده است. در کتب علمی تعداد باکتری های مختلف موجود در خاکروبه مجتمع های پسماند زباله از ۲ تا ۴۰ میلیون به صورت خاص و از ۵۰۰۰۰ تا ۱۰ میلیون به طور عموم در هر گرم برآورده شده است. این تعداد باکتری می تواند به سادگی موجب بروز بیماری های گوناگونی گردند که در زمان وزش بادهای فصلی تا شعاع ده ها کیلومتر قابل تأثیر و انتشار می باشند. مخصوصاً اینکه در این مواد انواعی از باکتری های مولد وبا، تیفوس و کزاز به طور مسلّم و صریح تشخیص داده شده است. شایان ذکر است که در گذشته فضولات حیوانی ( پهن گاو و اسب ) قسمت عمده ای از خاکروبه های خیابانی را تشکیل می داد. این حالت هم اکنون نیز در پاره ای از روستاها و شهرهای کوچک مشاهده می شود
عکس مدیریت پسماندعکس مدیریت پسماندعکس مدیریت پسماندعکس مدیریت پسماندعکس مدیریت پسماندعکس مدیریت پسماند
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس