مدیریت ارزش کسب شده

دانشنامه عمومی

مدیریت ارزش کسب شده ( انگلیسی: Earned value management ) یکی از تکنیک های مدیریت پروژه برای اندازه گیری عملکرد و پیشرفت پروژه به روش هدف گرا می باشد. تکنیک مدیریت ارزش کسب شده، روشی سیستماتیک برای یکپارچه سازی، اندازه گیری و مقایسه روند پیشرفت هزینه، زمان و محدوده در یک پروژه است. مدیریت ارزش کسب شده از معیارهای سیستم کنترل هزینه و زمان بندی نشأت گرفته است، که این معیار برای اولین بار توسط وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، در سال ۱۹۶۷ میلادی، به عنوان متدی قابل قبول جهت مدیریت هزینه و تدارکات سیستم های جدید، مورد استفاده قرار گرفت.
سه متغیر اصلی مدیریت ارزش کسب شده شامل: ارزش برنامه ریزی شده Planned Value ( PV ) ، هزینه واقعی Actual Cost ( AC ) و ارزش کسب شده Earned Value ( EV ) می باشند.
مدیریت ارزش کسب شده؛ یکی ازاساسی ترین تکنیک های کنترل هزینه است و روشی برای اندازه گیری و ارزیابی پیشرفت واقعی پروژه بر اساس کار انجام شده، زمان سپری شده و هزینه ها است. این روش کمک می کند که تا با مقایسه برنامه اولیه و پیشرفت واقعی میزان بهره وری پروژه مورد ارزیابی قرار گیرد. با تهیه تصویری گویا از وضعیت پروژه و محاسبهٔ مقدار ارزش بدست آمده، می توان برنامه اولیه را با وضعیت واقعی انجام امور مقایسه کرد و به ارزیابی روشن تری از روند پیشرفت پروژه دست یافت. ویژگی های اساسی از اجرای هر مدیریت ارزش کسب شده به این صورت است:
• اندازه گیری پیشرفت پروژه
• نشان دادن تکامل زمانی و هزینهٔ پروژه
• راهی است برای ثابت نگه داشتن انحراف معیارهای هزینه و پروژه
پیاده سازی مدیریت ارزش کسب شده برای پروژه های بزرگ و پیچیده شامل بسیاری از ویژگی های بیشتر، از جمله شاخص ها و پیش بینی از عملکرد هزینه ( بیش از بودجه یا در بودجه ) و عملکرد برنامه ( در پشت برنامه یا جلوتر از برنامه ) مفید می باشد. با این حال، اساسی ترین شرط سیستم مدیریت ارزش کسب شده بررسی پیشرفت آن با استفاده از ارزش برنامه ریزی شده و ارزش کسب شده است. برای اجرای این تکنیک به ۵ مرحله اولیه نیاز است.
• شناخت کامل محدوده پروژه از روش ساختار شکست
• شناخت فعالیت های پروژه با حفظ محدوده و یکپارچگی پروژه
• زمان بندی فعالیت ها و تنظیم پیشنیازی ها
تخصیص منابع و هزینه ها به فعالیت ها
• تجزیه و تحلیل کل داده ها و تنظیم زمان بندی کل پروژه
عکس مدیریت ارزش کسب شده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس