مدیرشانه چی کاظم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] کاظم مدیرشانه چی در سال 1304ق در شهر مقدس مشهد دیده به جهان گشود. پدر ایشان از تاجران مشهور مشهد بود و مادرشان دخیر میرزا احمد مدرس یزدی از خانواده ای روحانی بود.
وی از همان دوران کودکی خواندن و نوشتن را از مکتب خانه فراگرفت و پس از گذراندن دوره ابتدایی و دبیرستان، در بیست سالگی برای ادامه تحصیل وارد حوزه شده و در مدرسه خیران خان مشهد، مشغول شد و از محضر اساتیدی چون ادیب نیشابوری و محقق نوقانی، ادبیات عرب را فراگرفت و شرح لمعه در از محضر احمد مدرس یزدی آموخت. او همچنین در محضر اساتید دیگری چون شیخ هاشم قزوینی، آیت الله محمد هادی میلانی، شیخ مجتبی قزوینی و مرحوم الهی قمشه ای زانوی ادب زد و از خرمن علم و معرفت هر یک خوشه ها چید.
وی که از فعالان فرهنگی می باشد، قبل از اقلاب در مجله آستان قدس رضوی مطلب می نوشت و بعد از انقلاب هم از اعضای هیئت تحریریه مجله مشکوه به شمار می آمد. وی همچنین پس از تأسیس دانشکده الهیات، در سال 1337ش از اساتید آن دانشکده به شمار آمد.
او که به جمع آوری کتب خطی مشغول بود، به کشورهای گوناگونی سفر کرد که می توان به سفر به روسیه، ازبکستان، آذربایجان، تاجیکستان، مصر، ترکیه، سوریه، اردن، لبنان، مراکش، ایتالیا، اسپانیا، پاکستان و بازدید از کتابخانه های معتبر آن ها و فیش برداری و تهیه فهرست آثار برگزیده اسلامی اشاره کرد.
وی پس از عمری تلاش در عالم علم، در 14 اردیبهشت ماه 1381ش، هم زمان با سالروز شهادت امام رضا(ع)، به علت ایست قلبی به سوی دوست پرگشود.
شرح جمل العلم و العمل (ابن براج) / نوع اثر: کتاب / نقش: مصحح

دانشنامه آزاد فارسی

مدیرشانه چی، کاظم (مشهد ۱۳۰۶ ـ۱۳۸۱ش)
مدیرشانه چی، کاظم
پژوهشگر و اندیشمند ایرانی در علوم دینی. دروس مقدماتی و ادبی حوزه را از محضر علمایی چون ادیب نیشابوری، ادیب هروی و مدرس یزدی فراگرفت. پس از مقدمات و سطوح، در درس خارج فقه و اصولِ علمای برجسته ای چون شیخ هاشم قزوینی، سعید یونسی اردبیلی، آیت الله خویی، میرزا احمد کفایی و سید محمدهادی میلانی حاضر شد و همزمان به تدریس پرداخت. از زمان تأسیس دانشکدۀ الهیات دانشگاه مشهد در ۱۳۳۷ش به تحقیق و تدریس در این دانشگاه پرداخت. از شیخ آقا بزرگ تهرانی و آیت الله مهدی الهی قمشه ای اجازۀ اجتهاد گرفت. علاوه بر تدریس تاریخ اسلام، تاریخ ادیان، آیات الاحکام و ادوار فقه، در زمینۀ کتابشناسی و نسخه شناسی چندین فهرست به چاپ رساند و برای شناسایی کتب خطی سفرهای متعددی به کشورهای روسیه، آذربایجان، ازبکستان، مصر، ترکیه، سوریه، لبنان، مراکش، واتیکان و اسپانیا کرد و از نسخه های نفیس عکس برداری و فیش برداری کرد. در ۱۳۸۰ش به عنوان یکی از چهره های ماندگار برگزیده شد. در حرم مطهّر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد. از آثار اوست: علم الحدیث؛ ترجمه و شرح تبصره؛ آیات الاحکام؛ روش استنباط؛ سنن النبی در ۹ جلد؛ درایةالحدیث؛ تاریخ فقه مذاهب اسلامی؛ مزارات خراسان؛ تاریخچۀ ادوار منطق.

پیشنهاد کاربران

بپرس