مدنی بجستانی محمود

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] سید محمود مدنی بجستانی در سال 1343ش در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود. پدر وی حضرت آیت الله سیّد جواد مدنی(ره) از علمای برجسته جنوب خراسان می باشد که از اوائل پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان حضرت امام خمینی(ره) به مدت بیست سال امامت جمعه بجستان را برعهده داشت. سید محمود در سال 1355 در حوزه علمیه خراسان، مقدمات ر ا به پایان برده، سپس برای تکمیل تحصیلات به قم هجرت نمود و دروس سطح حوزه را در خدمت اساتید بزرگواری چون حضرات آیات: اشتهاردی، محامی و کوه کمره ای و دروس سطح عالی حوزه را در حضور حضرات آیات: ستوده، اعتمادی، پایانی و بنی فضل گذراند. آن گاه به مدّت دوازده سال در درس خارج حضرات آیات: تبریزی، وحید خراسانی ، مکارم شیرازی و برخی دیگر از مراجع فعلی حضور یافت و در این بین در دروس فلسفه حضرات آیات: حسن زاده آملی، انصاری شیرازی و تفسیر جوادی آملی استفاده نمود.
ایشان همواره در دوران انقلاب و سال های پس از آن، با تبلیغ، تدریس و تحقیق، در تبیین معارف اسلامی کوشیده و مدّت مدیدی دروس سطوح عالیه حوزه علمیه را تدریس کرده و هم زمان در دانشگاه تهران به تدریس مشغول بوده اند. ایشان پایان نامه سطح چهارم را در بحث فقه در سال 1375 تألیف و با دفاع از آن مفتخر به دریافت مدرک آن مقطع گردیده و همچنین امتحان جامع دکترا وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری را با موفقیت گذرانده و تز دکترای خود را با عنوان «احکام مصلحتی فقه اسلام» زیر نظر استاد دکتر مصطفی محقق داماد تألیف و دفاع نموده است. ایشان در سال 1385 بنا به پیشنهاد و اصرار تعداد کثیری از روحانیون و علمای برجسته کشور و استان، برای چهارمین دوره خبرگان رهبری ثبت نام و انتخاب گردید. وی بارها با کاروان های دانشجویی و مردمی، در خدمت زائران خانه خدا بوده و از سال های اولیه انقلاب با جهاد سازندگی و سایر نهادهای انقلاب اسلامی همکاری فرهنگی داشته و در دوران دفاع مقدّس نیز در کنار برادر شهیدش سیّد محمّد مدنی، به عنوان رزمنده بسیجی و گاهی روحانی، در جبهه حضور یافته و افتخار شرکت در عملیات های متعددی را داشته است.
وی به لحاظ اجرایی، تاکنون مسئولیت های زیادی داشته که امامت جمعه موقت شهرستان گناباد و بجستان، نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی و ریاست مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی در سال 1384 از آن جمله است. ایشان در حال حاضر عضو گروه علمی و پژوهشی در پژوهشکده حدیث در دانشگاه امام محمد باقر(ع) در قم بوده و همچنین دارای آثار و تألیفات متعددی در زمینه های علوم دینی، تاریخی و اجتماعی می باشد.
پایگاه اطلاع رسانی اندیشوران، 20 مرداد 1390
سؤال و جواب: استفتائات و آراء فقیه کبیر حاج سید محمد کاظم یزدی (طاب ثراه) صاحب عروة الوثقی / نوع اثر: کتاب / نقش: محقق
فرهنگ کتب حدیثی شیعه / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده

پیشنهاد کاربران

بپرس