مدرسه الغرویه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مدرسه الغرویه، در حقیقت حسینیه و مدرسه صحن حرم مطهر علوی است که در قرن یازده هجری در دوران شاه عباس صفوی بنا گردید.این مدرسه تا اوائل قرن چهاردهم هجری دایر بوده و مورد استفاده طلبه های علوم دینی قرار می گرفت و امروزه یکی از مدارس دینی قدیمی شهر نجف به شمار می آید.در سال ۱۳۵۰ه. ق یکی از نیکوکاران شهر نجف بنام سیدهاشم زینی نجفی، در مکان این مدرسه، عمارتی برای زائران بارگاه مطهر بنا نهاد اما پس از مدتی حجره های آن ویران گردید و درب آن بسته شد. سرانجام تولیت آستان مقدس علوی زیر نظر «آیت الله العظمی سیستانی» به تکمیل و بازسازی آن اقدام نمود و این عمارت جدید در عید غدیر سال (۱۴۳۰هجری) افتتاح شد.
در ضلع شمالی صحن مطهر علوی و در جهت شرقی آن، حسینیه ای واقع شده که در گذشته آن را المدرسة الغرویه می خواندند.
قوچانی، آقانجفی، سیاحت شرق، ص٩٩.
به اعتقاد برخی، تاریخ تاسیس این مدرسه (حسینیه) به اوایل قرن یازدهم هجری در زمان شاه عباس اول صفوی"۱۰۳۷هـ" بازمی گردد.
حرزالدین، محمدحسین ، تاریخ النجف الاشرف، ج۱، ص۱۱۱.
در زمان حکومت عثمانی، با اجرای قانون خدمت سربازی در سال (۱۲۸۶هـ)، برای این مدرسه استاد ویژه ای تعیین گردید و بسیاری از طلبه های علوم دینی به این مدرسه روی آوردند و به آنان اجازه داده شد که پس از اجرای امتحان به خدمت سربازی ملحق نشوند. لذا این مدرسه بعنوان یکی از مدارس رسمی شهر نجف به شمار رفت و تا اوایل قرن چهاردهم هجری پا بر جا بود تا اینکه حجره های آن ویران گردید و در آن بسته شد.
تجدید بنا
...

[ویکی حج] مدرسه الغرویه، در حقیقت حسینیه و مدرسه صحن حرم مطهر علوى است که در قرن یازده هجری در دوران شاه عباس صفوی بنا گردید.
این مدرسه تا اوائل قرن چهاردهم هجری دایر بوده و مورد استفاده طلبه هاى علوم دینى قرار می گرفت و امروزه یکى از مدارس دینى قدیمى شهر نجف به شمار مى آید.
در سال 1350ه.ق یکى از نیکوکاران شهر نجف بنام سیدهاشم زینی نجفی، در مکان این مدرسه، عمارتى براى زائران بارگاه مطهر بنا نهاد اما پس از مدتی حجره هاى آن ویران گردید و درب آن بسته شد. سرانجام تولیت آستان مقدس علوی زیر نظر «آیت الله العظمی سیستانی» به تکمیل و بازسازی آن اقدام نمود و این عمارت جدید در عید غدیر سال (1430هجرى) افتتاح شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس