مدار مولنیا

دانشنامه عمومی

مدار مولنیا ( روسی: Молния؛ IPA:  ( شنیدن ) ) ( به روسی: Молния، IPA: ( گوش دادن ) ، "رعد و برق" ) نوعی مدار ماهواره ای است که برای ارائهٔ ارتباطات و پوشش سنجش از دور در عرض های جغرافیایی بالا طراحی شده است. این یک مدار بسیار بیضوی با شیب ۶۳٫۴ درجه، ] ۲۷۰ درجه، و تناوب مداری تقریباً نیمی از روز بیضوی است. این نام از ماهواره های مولنیا گرفته شده است؛ مجموعه ای از ماهواره های ارتباطی غیرنظامی و نظامی شوروی/روسیه که از اواسط دهه ۱۹۶۰ از این گونه مدار استفاده می کنند.
مدار مولنیا دارای زمان ماندگاری طولانی بر روی نیمکرهٔ مورد نظر است، در حالی که بر روی نیمکرهٔ دیگر بسیار سریع حرکت می کند. در عمل، آن را بر فراز روسیه یا کانادا در بیشتر مدار خود قرار می دهد و زاویه دید بالایی را برای ارتباطات و ماهواره های نظارتی که این مناطق با عرض جغرافیایی بالا را پوشش می دهند، فراهم می کند. مدارهای زمین ایستا، که لزوماً روی استوا متمایل هستند، فقط می توانند این مناطق را از زاویه پایین مشاهده کنند و عملکرد را مختل کنند. در عمل، یک ماهواره در مدار مولنیا همان هدفی را برای عرض های جغرافیایی بالا انجام می دهد که ماهواره های زمین ایستا برای مناطق استوایی انجام می دهند، با این تفاوت که چندین ماهواره برای پوشش مداوم مورد نیاز است.
ماهواره های قرار گرفته در مدارهای مولنیا برای پخش تلویزیونی، مخابرات، ارتباطات نظامی، رله، نظارت بر آب و هوا، سیستم های هشدار اولیه و برخی اهداف طبقه بندی شده استفاده شده اند.
عکس مدار مولنیاعکس مدار مولنیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس