مختاری رضا

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] حجت الاسلام رضا مختاری، در سال 1342 در خانواده ای کشاورز در رضوان شهر اصفهان متولد شد. در سال 1356، برای تحصیل در حوزه علمیه، به قم آمد. مقدمات، تفسیر، فقه، اصول فقه، فلسفه و عرفان را از محضر اساتید بنام حوزه، به ویژه حضرات آیات: بهجت، تبریزی، جوادی آملی، حسن زاده آملی، سبحانی، شبیری زنجانی، مظاهری، وحید خراسانی، استادی، انصاری شیرازی، پایانی، خرازی، صلواتی و مدرس آموخت.
وی در کنار تحصیل، به تدریس و تألیف و تحقیق پرداخت. در سال 1378، مرکز تدوین و نشر متون درسی حوزه (متون) را تأسیس کرد که تاکنون 9 کتاب درسی برای حوزه های علوم دینی سامان داده و منتشر کرده است.
وی هم اکنون مدرس حوزه و مدیر مؤسسه کتاب شناسی شیعه، عضو شورای عالی پژوهش پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، عضو هیئت تحریریه مجله های فقه اهل بیت(ع)، میقات حج و آینه پژوهش است.
از آقای مختاری تاکنون بیش از یک صد مقاله پژوهشی در مجلات و نشریات داخل و خارج کشور چاپ شده که بیشتر آنها در دو جلد کتاب جمع پریشان گرد آمده اند.
وی به چهار کنگره علمی خارج از کشور و پنج کنگره علمی داخل کشور، مقاله ارائه کرده است.
تاکنون سه عنوان از کتاب های ایشان، کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شناخته شده و از رؤسای جمهور وقت و مرحوم دکتر محمود حسابی، لوح تقدیر و جایزه دریافت کرده است.

دانشنامه آزاد فارسی

مختاری، رضا (اصفهان ۱۳۴۲ش)
مختاری، رضا
روحانی، مصحح و محقق ایرانی. در ۱۳۵۶ش برای تحصیل به حوزۀ علمیۀ قم رفت و مقدمات تفسیر، فقه و اصول، فلسفه و عرفان را در محضر استادانی چون آیات بهجت، جواد تبریزی، جوادی آملی، حسن زادۀ آملی، سبحانی، وحید خراسانی و انصاری شیرازی فراگرفت. وی هم زمان با تحصیل به تدریس و تألیف و تحقیق پرداخت و در ۱۳۷۸ مرکز تدوین و نشر متون درسی حوزه را تأسیس کرد که تاکنون چندین کتاب درسی را برای حوزۀ علوم دینی به چاپ رسانده است. همچنین در ۱۳۸۵، مؤسسۀ کتاب شناسی شیعه را با هدف معرفی دقیق آثار مکتوب شیعه با همکاری عده ای از دوستانش بنیاد نهاد. وی هم اکنون مدرس حوزه، مدیر مؤسسه کتاب شناسی شیعه، عضو شورای عالی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، و عضو هیئت تحریریۀ مجله های فقه اهل بیت (ع)، میقات حج و آینۀ پژوهش است. عمدۀ آثارش در زمینه های فقه، تاریخ، شرح حال و اخلاق است. از آثار اوست: سیمای فرزانگان، در اخلاق اسلامی و شرح حال عالمان شیعه (۳ جلد)؛ فهرست آثار خطی شیخ مفید در کتابخانۀ آیت الله مرعشی نجفی؛ طرح تدوین کتاب شناسی بزرگ شیعه؛ جمع پریشان، مجموعه مقالات (۲ جلد)؛ الشهید الاول: حیاته و آثاره (۱۳۸۳)؛ حج ۲۵: گزارشی از حج گزاری سال ۱۴۲۵ق (۱۳۸۴)؛ تصحیح منیةالمرید فی ادب المفید و المستفید، در آداب تعلیم و تربیت نوشتۀ شهید ثانی (برندۀ جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۶۹)؛ تصحیح غایةالمراد فی شرح نکت الارشاد که شروح و حواشی شهید اول و شهید ثانی بر کتاب ارشاد الاذهان الی احکام الایمان علامۀ حلی است (برندۀ جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۷۳)؛ همکاری در تصحیح الدر النظیم و الفیض القدیر، آثاری از محدث قمی؛ همکاری در تصحیح انتقادی میراث فقهی (۱): غنا و موسیقی و میراث فقهی (۲): رویت هلال؛ تصحیح رسائل شهید ثانی با همکاری دیگران در دو جلد (برندۀ جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۸۱).

پیشنهاد کاربران

بپرس