محمود کریمی

پیشنهاد کاربران

محمود کریمی ( زادهٔ ۱۳۰۶ – درگذشتهٔ ۳ آذر ۱۳۶۳ ) ، موسیقی دان و مدرس ردیف آوازی موسیقی ایرانی بود.
محمود کریمی در سال ۱۳۰۶ خورشیدی در تهران به دنیا آمد. آواز را به صورت پراکنده و با استفاده از منابع مختلف آموخت تا اینکه در سال ۱۳۳۰ به کلاس عبدالله دوامی راه یافت. او همچنین ردیف سه تار را به مدت ۲۰ سال نزد محمد ایرانی مجرد فرا گرفت. محمود کریمی در کلاس های شبانه موسیقی اداره کل هنرهای زیبای کشور که بعداً به وزارت فرهنگ و هنر تغییر نام داد، همکار ابوالحسن صبا، علی اکبر شهنازی و عبدالله دوامی بود. علاوه بر آن مرکز، او در هنرستان موسیقی ملی، هنرکده موسیقی ملی و سازمان جوانان زرتشتی تدریس می کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

محمود کریمی از بدو تأسیس مرکز حفظ و اشاعه موسیقی توسط داریوش صفوت، با این مرکز همکاری داشت و در کنار نورعلی برومند، یوسف فروتن و سعید هرمزی، نسلی از موسیقی دانان جدید را تربیت کرد. وی در سال ۱۳۶۳ درگذشت و در امامزاده عبدالله شهرری به خاک سپرده شد.
بیشتر فعالیت وی در زمینهٔ آموزش آواز بود و بسیاری از خوانندگان از جمله پریسا، شهرام ناظری، حسام الدین سراج، سیمین غانم، افسانه رثایی، نصرالله ناصح پور، محمدعلی قدمی، قاسم رفعتی، هوشمند عقیلی، معصومه مهرعلی، و شکیلا نزد او به آموزش آواز پرداخته اند. در جشن هنر شیراز، محمود کریمی برای نخستین بار دستگاه راست پنجگاه را اجرا کرد. او همچنین برنامه هایی را همراه با فرامرز پایور و حسین تهرانی در تلویزیون ایران اجرا کرد.
فرامرز پایور سه ویژگی زیر را از خصوصیات سبک کریمی ذکر می کند: ۱ ) اشعار به اصطلاح تکه پاره و جداجدا از یکدیگر نباشند. ۲ ) مفهوم اشعار در بیان کاملاً واضح باشد. ۳ ) به خصوص از کلماتی از قبیل امان، جانم، حبیب که اغلب تحت اللفظ خوانندگان است، جدا احتراز شود. استاد علی تجویدی نیز در توصیف کریمی می نویسد: آوای کریمی مملو از مهربانی و بیگناهی بود، هنر کریمی متأثر از افکار و اندیشه ها و خلق و خوی باطنیش بود. او هنر را برای هنر طالب بود، آنچه می دانست به شاگردان می آموخت.
از محمود کریمی، ردیف آوازی به جا مانده است که آن را در سال های ۱۳۴۴ و ۱۳۴۵ تهیه و تنظیم کرده است. این ردیف، از نمونه های اصیل و بی نقص موسیقی ایرانی به شمار می رود و بهترین ردیف برای آموزش آواز و مرجع خوانندگان است. این ردیف با تلاش محمد تقی مسعودیه و با همکاری هوشنگ ظریف و رحمت الله بدیعی نت نویسی شده است. همچنین ارفع اطرایی این مجموعه را برای ساز سنتور تنظیم کرده است. این ردیف بر روی پنج سی دی به طور کامل و در قالب ۱۴۴ گوشه ضبط شده است.

محمود کریمی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمود_کریمی_(موسیقی‌دان)
محمود کریمی ( زاده ۱۳۴۷ ) ، مداح ایرانی است. او مداح مناسبت های متعدد عزاداری در بیت رهبری با حضور سید علی خامنه ای بوده است.
پدر محمود کریمی در سال ۱۳۶۱ در جنگ ایران و عراق و در عملیات فتح المبین مفقودالاثر شده و برادرش در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ در شلمچه کشته شده است. کریمی سه برادر دیگر دارد. وی در سال ۱۳۷۰ ازدواج کرده و دارای یک پسر و یک دختر می باشد. او از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۳ معلم تربیتی دبستان محمد منتظری در خیابان بهشتی تهران بوده است. او در کودکی بنایی و نجاری کرده و اکنون در بازار سفال و آجر فعالیت می کند. به گفته خود کریمی از راه مداحی امرار معاش نمی کند و در فعالیت های صنعتی حضور دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

محمود کریمی نوحه خوانی را از سن ۷ سالگی آغاز کرد و اولین بار در مسجدی در شاهین شهر اصفهان مداحی کرد و از پدرش دو تومان صله دریافت کرد.
او مرثیه سرا است و بیشتر شعرهای نوحه هایش را خود می گوید. کریمی در حسینه امامزاده علی اکبر چیذر در هیئت رزمندگان اسلام نوحه خوانی می کند. او در سال ۱۳۹۱ در حسینه چیذر با سنج و دمام نوحه خوانی کرد که مورد توجه قرار گرفت.
کریمی معتقد است که مداح باید در برخی مسائل سیاسی دخالت کند و اظهار نظر نماید. او سال ۱۳۹۱ در گفتگویی با خبرگزاری تسنیم گفت:
• سایت فطرس سایت حفظ آثار محمود کریمی است
• حدیث باب عشق: گلچینی از مداحی های محمود کریمی، روح الله گائینی ( گردآورنده ) ، ناشر: فاروس
• عطر سیب، مجموعه نوحه محرم الحرام ۱۴۲۵ با سبکهای محمدرضا طاهری و محمود کریمی، همراه با نوار سبکها، محمد ابوالفتحی، ناشر: سبحان - ۱۳۸۲
• گل واژه های فاطمیه ۳؛ شامل اشعار و مراثی ایام فاطمیه، همراه با صدای منصور ارضی، محمد طاهری، محمود کریمی، احمد واعظی، ناشر: افق فردا - ۱۳۸۳
• گل واژه های رجب؛ شامل جدیدترین اشعار ماه رجب همراه با صدای محمد طاهری، محمود کریمی، احمد واعظی، مؤسسه فرهنگی ثقلین، ناشر: حلم
• گل واژه های شعبان؛ شامل جدیدترین اشعار ماه شعبان همراه با صدای: محمد طاهری، محمود کریمی، احمد واعظی، مؤسسه فرهنگی ثقلین، ناشر: حلم
در دی ماه ۱۳۹۲، در جریان قرارگیری یک پژوی ۲۰۶ بر سر راه خودرو محمود کریمی منجر به تیراندازی در بزرگراه بابایی تهران شد.
وبگاه آینده در اینباره نقل می کند که: «مشاجره لفظی سرنشینان دو خودرو در اتوبان بابایی که یکی از آن ها از مشهورترین مداحان تهران است، به تیراندازی انجامیده است. طبق اطلاعات رسیده، داستان از این قرار است که یکی از مداحان مشهور، ساعت ۳ بامداد روز ۵ دی ۱۳۹۲ در اتوبان بابایی با یک خودروی ۲۰۶ تصادف می کند. این تصادف به مشاجره و درگیری لفظی می کشد. سرنشینان ۲۰۶ زوج جوانی بودند که از شرق به غرب اتوبان حرکت می کردند. گزارش مورد نظر حاکی از این است که ادامه این درگیری به نقاط خطرناکی کشیده می شود چرا که مداح معروف و همراهانش که در خودروی تویوتا بودند کلت کشیده و ۵ تیر به جلو و گلگیر ۲۰۶ شلیک می کنند. بعد از تیراندازی، مداح و همراهان از محل دور شده و سرنشینان ۲۰۶ به کلانتری شکایت می برند و شکایت ثبت و به دادسرا ارسال می شود. »

محمود کریمیمحمود کریمی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمود_کریمی_(مداح)
مداح اهل بیت

بپرس