محمود محمود

دانشنامه آزاد فارسی

محمود، محمود (۱۲۶۱ـ تهران ۱۳۴۴ش)
محمود، محمود
(یا: محمود پهلوی) مورّخ و دولتمرد ایرانی. هنگامی که نام خانوادگی مرسوم شد، او به محمود پهلوی شهرت داشت و چون این نام را رضاشاه نام خانوادگی خویش مقرّر کرد، نام محمود محمود را برای خود برگزید. خدمتش در مقامات دولتی بیش از ۳۰ سال طول کشید و در وزارت پست و تلگراف مدارج معتبری احراز کرد و جز این، در عهد نخست وزیری قوام السلطنه، به استانداری تهران برگزیده شد. در دورۀ پانزدهم به سِمت وکالت مجلس شورای ملی رسید و در همین ایام در حزب دموکرات ایران قوام السلطنه، از افراد مؤثر و کارآمد بود. از ترجمه های اوست: جنگ نفت اثر آنتون موهر؛ شهریار اثر ماکیاولی. از تألیفات اوست: تاریخ روابط ایران و انگلیس در هشت جلد (۱۳۳۶ش)؛ تعلیم و تربیت افراد در مدارس.

پیشنهاد کاربران

محمود محمود ( زاده:۱۲۶۱ تبریز - درگدشت:۱۳۴۴ تهران ) با نام اصلی محمود پهلوی محقق و از ملیون و آزادیخواهان پرحرارت و فعال صدر مشروطیت بود.
کتاب «تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس در قرن نوزدهم» در ۸ جلد از مهمترین تالیفات اوست. در مورد تالیف این کتاب چنین می نویسد:
...
[مشاهده متن کامل]

« از سال ۱۳۰۷ برای تالیف تاریخ روابط سیاسی پس از تنظیم یادداشت های مورد اشاره مشغول نوشتن شدم. وقایع از نیمه دوم قرن سیزدهم میلادی مطابق اواخر قرن هفتم هجری است در آن ایام ایران تحت لوای امرای مغول بوده و ارغون شاه نواده هلاکو در آن حکومت می کرد و ادوارداول نیز پادشاه انگلستان بود شروع و به معاهده سال ۱۹۰۷ روس و انگلیس و اثرات آن معاهده در ایران و اروپا و وقایع ایران در جنگ بین المللی اول ختم می شود. که در ۸ جلد بالغ بر سه هزار و دویست صفحه در دسترس گذاشته شده. یادداشت های زیادی راجع به نواحی مختلف ایران از کتب زیادی که از نویسندگان خارجی خصوصا انگلیسی ها نوشته اند و دخالت های دولت انگلیس را در مدت یک قرن و نیم اخیر در نقاط مختلف از روی اسناد و مدارک تهیه شده است که اگر مجال و فرصت باشد در یک جلد به چاپ خواهد رسید. اینک نوبت من است که آنچه در مدت سی سال تهیه نموده ام به طبع رسانیده و در دسترس هموطنان خود بگذارم. در این عمل هیچ قصد و نیتی ندارم جز اینکه ملت ایران بداند در این مدت ( یکصد و پنجاه سال ) چه بر آنها گذشته است. از خداوند متعال توفیق می خواهیم این خدمت را به انجام برسانم »
وی نام خانوادگیش را «پهلوی» انتخاب کرده بود که پس از آنکه رضاخان میرپنج همان نام را برای نام خانوادگی خود خواست مجبور شد آن نام خانوادگی را واگذار کند و پس از آن نام خانوادگی دیگری نپذیرفت و نام خودش ( محمود ) را به عنوان نام خانوادگی استفاده می کرد. [۱]
وی در آرامگاه ابن بابویه مدفون است.
منبع [ویرایش]
↑ تاریخ ایران. دوران پهلوی. دکتر علیرضا امینی
رده های صفحه: پژوهشگران اهل ایران اهالی تبریزمدفونان در ابن بابویه
همچنین:

بپرس