محمدعلی شاهمرادی

پیشنهاد کاربران

محمدعلی شاهمرادی ( ۱۵ فروردین ۱۳۳۸ – ۲۰ دی ۱۳۶۵ ) نظامی ایرانی و از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ ایران و عراق و جانشین تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم بود . شاهمرادی در ۲۰ دی ۱۳۶۵ و در روزهای آغازین عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه بر اثر اصابت ترکش خمپاره درگذشت.
...
[مشاهده متن کامل]

محمدعلی شاهمرادی در سال ۱۳۳۸ در ورنامخواست در شهرستان لنجان متولد شد. خانواده او از عشایر ایل قشقایی بودند که با آغاز فصل تابستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می کردند. شاهمرادی تحصیلات ابتدای و راهنمایی را در زادگاهش ورنامخواست سپری کرد و برای تحصیلات متوسطه به دبیرستان حافظ زرین شهر رفت و دیپلم خود را در آنجا اخذ کرد، پایان تحصیلات متوسطه او همزمان با شروع انقلاب اسلامی بود و او در ترویج افکار انقلابی و آگاهی مردم محل خویش از طریق نوشتن شعارهای انقلابی بر دیوارها و تهیه و تکثیر عکس و اعلامیه های حضرت امام نقش بسزایی داشت. در شب عاشورای ۱۳۵۷ با حضور در بین مردم عزادار در امامزاده روستا، برای اولین بار شعار درود بر خمینی و مرگ بر شاه سر داد.
شاهمرادی پس از پیروزی انقلاب و شکل گیری سپاه پاسداران به عضویت سپاه درآمد و همراه جمعی از دوستانش سپاه پاسداران زرین شهر را تشکیل داد. با شروع درگیری ها در کردستان در سال ۵۸ شاهمرادی به آنجا رفت و فعالانه در این منطقه به مبارزه با گروهک های تجزیه طلب پرداخت.
با آغاز جنگ ایران و عراق، شاهمرادی به جبهه های جنوب رفت و در منطقه دارخوین مستقر شد. وی انگیزه حضور خود در جبهه ها را این گونه بیان می کند:
«امروز تهاجم ما در حقیقت یک دفاع است، دفع از آزادی و توحید انسانها، دفاع از مقدس ترین دین خدا، بنابراین دفاع از حوزه توحید ایجاب می کند که با آنان که مانع شنیدن پیام شادی توحید می باشند، بجنگیم؛ زیرا آزادی مردم را از بین برده اند. اینجاست که دفاع از محرومین و مستضعفین به عنوان یک هدف مقدس و جهاد ضرورت پیدا می کند»
شاهمرادی همنشینی و زندگی با بسیجیان را نعمتی الهی می دانست و علاقه داشت که همواه همرنگ و همراه آنان باشد. وی در عملیات فرمانده کل قوا مجروح شد و پس از بهبودی مجدداً عازم جبهه ها گردید و رشادت های فراوانی از خود نشان داد؛ به حدی که مسئولان جنگ به استعدادها و نبوغ رزمی او پی برده و مسئولیت های خطیری را بر عهده او نهادند. در عملیات فتح المبین و بیت المقدس به عنوان فرمانده گردان در صحنه پیکار حضور یافت و پس از تشکیل تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم مسئولیت طرح و عملیات این تیپ را بر عهده گرفت و با همین سمت در عملیات های والفجر ۴، خیبر، بدر و والفجر ۸ شرکت نمود.

محمدعلی شاهمرادی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدعلی_شاهمرادی

بپرس