محمدعلی بنی اسدی

دانشنامه آزاد فارسی

محمدعلی بنی اسدی (سمنان ۱۳۳۴ش- )
تصویرگر کتاب، نقاش و کاریکاتوریست ایرانی . مدرک مجسمه سازی اش را در سال 1353 از هنرستان کمال الملک، مدرک انیمیشن را از کانون_پرورش_فکری_کودکان_و_نوجوانان در سال 1355، کارشناسی هنرهای تجسمی را در سال 1359 از دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و مدرک کارشناسی ارشد تصویرسازی اش را از همان دانشکده در سال 1380 دریافت کرده است. از جمله فعالیت های مهم او می توان به این موارد اشاره کرد: مربی نقاشی و فیلم سازی کارتون در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (۱۳۵۳- ۱۳۵۹)؛ فعالیت و همکاری مطبوعاتیبا روزنامه و مجلات بامداد، کیهان، آیندگان، ایران، زن، کیهان کاریکاتور، کیهان بچه ها، صنعت حمل و نقل، گل_آقا، کیان، شباب، پیام فولاد، باران، کلک، سروش کودکان، سروش نوجوان و... از ۱۳۵۸ تاکنون ؛ تصویرگری بیشتر از 100 کتاب کودکان و نوجوانان (از ۱۳۶۱ تاکنون)؛ ساختن چند فیلم انیمیشن کوتاه بر اساس سرودهای کودکانه برای برنامه های تلویزیون (۱۳۶۳- ۱۳۶۴)؛ تدریس طراحی، دکور و تاریخ هنرهای تجسمی در مجتمع هنر، دانشگاه سینما تئاتر (۱۳۷۱-۱۳۷۴)؛ تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی (از ۱۳۷۲ تا کنون)، تدریس در مؤسسه ی تحقیقات و مطالعات رسانه ها (۱۳۷۵- ۱۳۸۳)؛ عضویت در هیات علمی دانشکده ی پردیس (هنرهای زیبا) دانشگاه تهران؛ تالیف کتاب درسی طراحی کاربردی با همکاری سمندریان برای وزارت آموزش و پرورش؛ عضویت در شورای کتاب کودک سروش؛ عضویت در هیات مؤسسین و رئیس هیات مدیره ی دوره ی اول انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان؛ عضویت در شورای برنامه ریزی و برگزاری تمامی دوره های دوسالانه های کاریکاتور و تصویرگری و....
جوایز و افتخارات: دیپلم افتخار و مدال نمایشگاه کاریکاتور یومیوری شیمبون ژاپن (۱۳۶۳)؛ جایزه ی نقدی سروش از اولین نمایشگاه دوسالانه ی گرافیک ایران (۱۳۶۶)؛ دیپلم افتخار اولین نمایشگاه تصویرگران کتاب کودک ایران (۱۳۶۸)؛ دیپلم افتخار نمایشگاه کاریکاتور بوردیرا (ایتالیا، ۱۳۶۸)؛ جایزه ی ویژه ی هیات داوران نمایشگاه کاریکاتور انگله (فرانسه، ۱۳۶۸)؛ تندیس طلا و دیپلم افتخار برای پوستر برگزیده از سومین نمایشگاه دوسالانه ی گرافیک ایران (۱۳۷۱)؛ جایزه ی دوم نمایشگاه گل و گیاه ایران (۱۳۷۲)؛ دیپلم افتخار و سکه ی بهار آزادی به خاطر تلاش خلاقانه و پویا از چهارمین نمایشگاه دوسالانه ی گرافیک ایران (۱۳۷۳)؛ لوح تقدیر از نخستین جشنواره ی مطبوعات کودک و نوجوان (۱۳۷۶)؛ دیپلم افتخار برای مجموعه آثار از جشنواره ی مطبوعات کودک و نوجوان (۱۳۷۸)؛ جایزه ی ممتاز از بخش امام علی (ع) نمایشگاه کتاب های قرآنی (۱۳۷۹)؛ جایزه ی اول برای تصویرسازی کتاب خداوند با دوستان خود صمیمی است از جشنواره ی نماز (۱۳۸۴) و تندیس هانس کریستین آندرسن از جشنواره ی روز جهانی کودک (۱۳۸۴).
بنی اسدی داوری مسابقات هنری و عضویت در هیات انتخاب آثار نمایشگاه های بسیاری را نیز برعهده داشته است.
منابع
http://yon.ir/6TJPP http://aqart.ir/ArtistDetail.aspx?ID=299 http://yon.ir/3OgxT

پیشنهاد کاربران

محمدعلی بنی اسدی ( زادهٔ ۱۳۳۴ در سمنان ) نقاش، تصویرگر کتاب و مجسمه ساز ایرانی است. او همچنین در رشته های کاریکاتور و انیمیشن فعالیت داشته است. او عضو هیئت علمی دانشکدهٔ هنرهای تجسمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و از اعضای هیئت مؤسس انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان و رئیس هیئت مدیرهٔ نخستین دورهٔ آن بوده است. به پاس چند دهه فعالیت در زمینهٔ تصویرگری کتاب کودکان، وی در سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از پنج تصویرگر بزرگ جهان نامزد فینالیست جایزهٔ هانس کریستیان آندرسن موسوم به نوبل کوچک و همچنین از سال ۲۰۱۳ چهار سال پیاپی نامزد جایزهٔ آسترید لیندگرن شد.
...
[مشاهده متن کامل]

بنی اسدی پس از پایان دبیرستان در سمنان، برای ادامهٔ تحصیل به تهران آمد و سال ۱۳۵۳ از هنرستان کمال الملک تهران ( منطقهٔ ۱۲ ) مدرک مجسمه سازی گرفت. او که از نوجوانی در سمنان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود، سال ۱۳۵۳ در تهران به عنوان مربی کانون استخدام و تا ۱۳۵۹ در کانون پرورش فکری وحیدیهٔ تهران نو مشغول به کار بود. در کانون از همان سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۵ دورهٔ انیمیشن دید و مدرک گرفت. دورهٔ کارشناسی نقاشی را در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران، زیر نظر آموزگارانی از جمله محسن وزیری مقدم، جلال شباهنگی، مارکو گریگوریان و مرتضی ممیز گذراند و در ۱۳۵۹ کمی پیش از انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها توانست فارغ التحصیل شود. او کارشناسی ارشد خود را در ۱۳۸۰ در رشتهٔ تصویرسازی از دانشکدهٔ هنرهای زیبا گرفت.
در سالهای دههٔ شصت با توجه به نبود فضا برای گذران زندگی از راه نقاشی، به تصویرگری کتاب و تدریس روی آورد و علاوه بر آن به عنوان تصویرگر با مجله هایی مانند باران، کیهان بچه ها و سروش کودکان و نوجوانان نیز کار کرد. همین طور او سه مرتبه در سال های مختلف به تصویرسازی داستان های هزار و یک شب پرداخته است که نتیجهٔ آن چیزی بیشتر از صد تصویر است. «بادکنک و اسب آبی» اثر محمدرضا شمس، «رنگین کمانی که همیشه رخ نمی داد» از احمدرضا احمدی، «باغ رنگارنگ و گل های قشنگ» از ناصر کشاورز و «پس از عرض سلام» اثر مژگان کلهر و «بانوی هزارقصه» از فریبا کلهر و «پرنده ها و آسمان» با نویسندگی فریده فرجام عناوین چند اثر از صد کتابی است که با تصویرگری بنی اسدی در سال های مختلف چاپ و منتشر شده اند.
بنی اسدی بسیار به فرهنگ تصویری و ادبیات ایرانی وفادار است. او که در سال های دهه شصت یکبار به قصد مهاجرت کشور را ترک کرده، اما بازگشته است، مهم ترین ویژگی آثارش پیوند با هویت ایرانی است. در چیدمان، کاراکترسازی و رنگ گذاری متأثر از فرهنگ غنی تصویری کشور در دوره های مختلف ایران از تمدن کهن تا قاجار است. همچنان که این هنرمند در خلق آثارش، پیوند عمیقی با فرهنگ ایرانی دارد، به دنبال آزمودن فضاهای نو در عرصه هنرهای تجسمی است و در طی مسیر، از توجه به جریان تاریخ هنر غرب بی بهره نبوده و درصدد کشف و خلق راه های بصری متنوع در آثارش و در نتیجه پاسخ دادن به تاریخ هنر بوده است.

محمدعلی بنی اسدیمحمدعلی بنی اسدیمحمدعلی بنی اسدی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدعلی_بنی‌اسدی

بپرس