محمدزاهد ضیایی

پیشنهاد کاربران

محمد زاهد ضیایی پاوه ای ( زاده سه شنبه ۹ مهرماه ۱۲۸۵ – درگذشته یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۷۳ ) پسر ملا صلاح الدین پاوه ای بن حاج لطف الله بن حاج عوض پاوه بن حاج عیسی بن حاج عبدالله بن حاج احمد بن حسن بن صفر از اهالی پاوه است.
...
[مشاهده متن کامل]

جدش حاج عوض پاوه از خلفای شیخ عثمان سراج الدین تویلی است و کرامات و خوارقی مشهور دارد. پدرش ملا صلاح الدین پاوه ای از مریدان شیخ عمر ضیاءالدین نقشبندی بود.
خود محمد زاهد از مریدان و معتقدان شیخ محمد علاءالدین پسر شیخ عمر ضیاءالدین بوده و بعد از مرگ شیخ محمد علاءالدین به جمع معتقدان جانشین او شیخ محمدعثمان سراج الدین دوم پیوسته است. هنگام مرگ پدرش، او در پاوه مشغول خواندن درس بود.
بعدها مبادی علوم را طی کرد و در مدارس نقاط مختلف در پی علم بود و به قریه بیاره آمده مدتی در مدرسه آنجا مقیم بود و درس خواند.
سپس به اطراف سلیمانیه نیز رفت و نزد ملا محمد مشهور به رئیس در قریه گه لا له از توابع چوارتا مدت زمانی اقامت و استفاده کرد.
در اواخر تحصیلش به بیاره بازگشت؛ و قسمتی از کتاب تقریب المرام شرح تهذیب الکلام را در آنجا خواند، و اجازه علم را از ملا عبدالکریم مدرس گرفت.
فعالیت های سیاسی و مبارزه با برخی از حاکمان ظالم منطقه و ارتباط با فعالان سیاسی سایر مناطق کردنشین و مهاباد از جمله فعالیت های اوست.
ضیائی بیش از نیم قرن امامت جمعه و جماعت پاوه را عهده دار بوده و به عنوان مفتی اعظم اورامانات مرجع حل مشکلات اجتماعی سیاسی منطقه بوده است.
مسئولیت اوقاف و امور خیریه پاوه را ده ها سال عهده دار بوده است و خود نیز اولین خیر مدرسه ساز اورامانات می باشد و بخش زیادی از اموال و املاک خود را وقف مساجد نموده است.
تعلیم و تربیت بیش از صدها طلبه علوم دینی نیز حاصل تلاشهای او می باشد.
همچنین او به عنوان بنیانگذار و اولین رئیس فرهنگ منطقه پاوه و اورامانات شناخته می شود.
حاصل ازدواج محمد زاهد با دختر شیخ نصرالدین خالصی، پسری به نام محمد طاهر ضیائی بود که در ۱۴ مهر ۱۳۸۴ در شهر کرمانشاه درگذشت. محمد زاهد پس از درگذشت همسرش در جوانی، با معصومه خالصی ( مرگ ۲۰ فروردین ۱۳۸۷ ) دختر دیگر شیخ نصرالدین خالصی پاوه ازدواج نمود.
حاصل این ازدواج ۴ پسر به نامهای دکتر محمدناصر ضیائی ( مرگ ۱۹ دی ماه ۱۳۸۷ در تهران ) ، مهندس محمد باقر ضیایی، محمد فاروق ضیایی، دکتر محمد عادل ضیایی و ۵ دختر به نامهای فاطمه، نهیه، عایشه، نرگس، سعادت می باشد.

محمدزاهد ضیاییمحمدزاهد ضیاییمحمدزاهد ضیاییمحمدزاهد ضیاییمحمدزاهد ضیایی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدزاهد_ضیایی

بپرس