محمدحسین امین الضرب

پیشنهاد کاربران

محمدحسین امین الضرب ( زاده ۱۲۵۱ شمسی تهران – مرگ آذر ۱۳۱۱ شمسی تهران ) ، سرمایه دار ایرانی در دورهٔ قاجار و پهلوی، بانی صنعت برق در ایران و نماینده مجلس شورای ملی بود. امین الضرب در دورهٔ زمامداری مظفرالدین شاه اولین دستگاه تولید برق را از روسیه خرید و به این شکل، برق وارد ایران شد و جای گاز را گرفت. به همین دلیل به او «پدر برق ایران» لقب داده اند. وی از سال ۱۳۰۶ الی ۱۳۱۱ ریاست اتاق تجارت تهران را بر عهده داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

امین الضرب، فرزند محمدحسن اصفهانی محمدحسن امین الضرب و ماه بیگم خانم ( دختر محمدحسین صراف اصفهانی ) در سال ۱۲۸۹ قمری در تهران متولد شد. زبان فارسی، عربی و فرانسوی را نزد معلمان خصوصی فرا گرفت. او در تهران، برای مدتی نزد سیدجمال الدین اسدآبادی زندگی می کرد و زبان عربی را به طور کامل از وی آموخت. پدرش از آنجایی که تاجر چیره دستی بود و فنون ضرب سکه را نیز در فرنگ آموخته بود، به عنوان مسئول ضرابخانه شاهنشاهی در زمان ناصرالدین شاه منصوب شد اما مرگ ناصرالدین شاه برای او، بسیار ناگوار بود. چون در این زمان به خاطر تقلبی که در ضرب سکه کرده بود، به دستور مظفرالدین شاه دستگیر شد و به زندان افتاد. در این زمان محمدحسین امین الضرب در راه بازگشت از سفر فرنگ در سبزوار بود که خبر به زندان افتادن پدرش را به او رساندند. او بلافاصله به راه افتاد و خود را به تهران رساند و فعالیت های زیادی برای آزادی پدرش انجام داد. او به مرتضی قلی صنیع الدوله، داماد مظفرالدین شاه مراجعه کرد و با پرداخت جریمه و مبلغ چهل هزار تومان در آن زمان به خود مرتضی قلی صنیع الدوله، موجبات آزادی پدر را فراهم کرد. پدرش پس از آزادی، از سمت سرپرستی ضرابخانه شاهنشاهی عزل و خود صنیع الدوله عهده دار این مسئولیت شد. البته بعدها مشخص شد که تقلبی در کار نبوده و این دسیسه ای از طرف درباریان بوده است. نوادگان این خانواده اکنون لقب امین دارالضربی را به عنوان نام خانوادگی خود برگزیده اند.
محمدحسین امین الضرب، ۱۶ سال بیشتر نداشت که در حیاط منزل پدرش دست به فعالیت های تجاری و اقتصادی زد. او به ادامه راه پدرش در تولید و ضرب سکه پرداخت و تا ۱۹ سالگی کل این کار را در دست گرفت. امین الضرب مانند پدر یکی از تجار معروف زمان خود بود و علاقه زیادی به سفر، به خصوص برای تجارت داشت و به هر جا که سفر می کرد، توشه ای از تجارت اقتصادی را از آن کشور با خود به ارمغان می آورد. به همین خاطر، از جانب دربار و مظفرالدین شاه، بسیار مورد عنایت قرار گرفت همچنین مقارن با انقلاب مشروطه نیز تجار تهران او را به عنوان نماینده مجلس برگزیدند و پس از تشکیل مجلس نیز، نمایندگان او را به عنوان نایب رئیس مجلس انتخاب کردند. او در معاملات تجاری به سرعت پیشرفت می کرد تا جایی که حتی پیشنهاد تأسیس بانک ملی را به مظفرالدین شاه داد.

محمدحسین امین الضرب
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدحسین_امین‌الضرب

بپرس