محمد یکم

دانشنامه عمومی

محمد یکم ( در ترکی عثمانی: چلبی محمد ) ( زادهٔ ۱۳۸۹ در بورسا - درگذشتهٔ ۲۶ مهٔ ۱۴۲۱ در ادیرنه ) از سال ۱۴۱۳ تا ۱۴۲۱ میلادی سلطان امپراتوری عثمانی بود.
در سال ۱۴۰۲ بایزید یکم، سلطان عثمانی و پدر محمد اول پس از نبرد آنکارا به دست تیمور لنگ زندانی شد. پس از آن یک دورهٔ آشوب قلمرو عثمانی را فراگرفت و چهار پسر بایزید با یک دیگر بر سر تخت و تاج به ستیز پرداختند. این دوره به دوره فترت عثمانی معروف است.
محمد اول در آن زمان فرمانروای آماسیه بود و توانست برادر خود عیسی چلبی را شکست داده و قلمرو او را ضمیمه کند. در رویدادهای بعدی محمد اول توانست با هم پیمان شدن با امپراتوری بیزانس برادران دیگر خود را از صحنه بیرون کند و سلطان شود.
محمد اول توانست در زمان پادشاهی خود بیگ نشینجانداریان، پادشاهی مسیحی کیلیکیه و بخش هایی از آلبانی را به قلمرو عثمانی بیفزاید. از سوی دیگر وی ناچار بود بنا بر پیمانی که با امپراتوری بیزانس بسته بود، قیصر بیزانس را به عنوان فرادست خود به رسمیت بشناسد. محمد اول تا پایان عمر بر این پیمان وفادار ماند. عصری که محمد عثمانی زمام دولت عثمانی را بدست گرفت، امپراتوری عثمانی بشدت مجروح و متزلزل بود، حمله بی رحمانه تیمورلنگ و ۱۰ سال جنگ داخلی مابین فرزندان سلطان بایزید و تخریب و تحریک صلیبی ها دولت و ملت عثمانی کاملاً از لحاظ ملی و مذهبی آسیب دیده بودند.
سلطان محمد مشهور بود به «محمد چلبی» یعنی کشتی گیر قهرمان؛ و از نظر تدین سلطان محمد اولین سلطان عثمانی بوده است که هرساله قسمت هنگفتی از دارائی خود را به جهت توزیع و هزینه بین فقراء حرمین به مکه مکرمه می فرستاد و عاقبت در سال ۱۴۲۱ در شهر ادرنه فوت کرد و جسد وی از شهر ادرنه ( شهر مجاهدان ) به شهر بورسا ( شهر فقها ) انتقال داده شد.
عکس محمد یکمعکس محمد یکمعکس محمد یکمعکس محمد یکمعکس محمد یکمعکس محمد یکم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

محمد یکم، یکی از حاکمان اموی اندلس بود که در سال ۲۳۸ ق / ۸۵۲ م پس از مرگ پدرش عبدالرحمن دوم به امارت رسید. عبدالرحمن مذاهب همهٔ فرزندانش را بررسی و محمد را از همه شایسته تر برای سمت جانشینی خویش دید، اما رسماً آن را اعلام نکرد چون می دانست با اعلام خبر جانشینی دیگر فرزندان وی شورش می کنند، عبدالرحمن هنگامی که در بستر بیماری بود با پسر خودش محمد بیعت نمود و او را جانشین خودش کرد
...
[مشاهده متن کامل]

بعد از مرگ عبدالرحمن به سبب بیماری خدمتگذاران وی برای انتخاب جانشین وی درهای قصر را بستند و جلسه مخفیانه ای ترتیب دادند و کسی را جز محمد شایسته جانشینی عبدالرحمن ندانستند و با او بیعت کردند، بدین ترتیب محمد رسماً جانشین عبدالرحمن شد، محمد پس از به قدرت رسیدن، اکثر دولتمردان شایسته دوره پدرش را در مناصب خودشان ابقا کرد و به آنها آزاده عمل بیشتری داد. محمد یکم همواره فردی دلسوز، عارف، نیکو سیرت و از کارهای زشت پیراسته بود، همیشه حق و اهل آن را بر دیگران برتری می داد
شورش های بسیاری در زمان حکومت محمد یکم اتفاق می افتد و به همین خاطر دوران حکومت او را عصر فتنه و تفرقه می نامند ۲۵۲ه‍. ق شورشهایی که در زمان محمد اتفاق افتاد خسارت های زیادی به دنبال داشت با وجود اینکه اکثر این شورش ها توسط خود محمد سرکوب می شدند، مهمترین این شورشها عبارتند از: شورش مولدان، شورش طلیطله، شورش بنی قیس، شورش عبدالرحمن جلیقی و شورش ابن حفضون محمد یکم اگرچه عهدش عهد پراکندگی وحدت و سرشار از نفاق بود اما خود او یکی از بهترین امرای اموی برای مردم بود، محمد یکم سرانجام در صفر۲۷۳ه/۸۸۶ م فوت کرد و پسرش منذر به راحتی جانشین وی شد

محمد یکم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمد_یکم_(قرطبه)

بپرس