محمد نوری زاد

پیشنهاد کاربران

محمّد نوری زاد ( زادهٔ ۱۹ آذر ۱۳۳۱ ) کارگردان، فیلم نامه نویس، روزنامه نگار و فعال سیاسی ایرانی است. وی که در دوران جوانی برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی برق به مؤسسه فناوری جورجیا در کشور آمریکا رفته بود پس از انقلاب ۱۳۵۷ درس خود را نیمه تمام گذاشت و به ایران بازگشت. او از آذر ۱۳۹۸ در زندان اوین به سر می برد.
...
[مشاهده متن کامل]

نوری زاد در سال ۱۳۳۱ در روستای یوسف آباد صیرفی واقع در شهرستان شهریار متولد شد. او فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه علم و صنعت است.
او پس از انقلاب کارش را با جهاد سازندگی شروع کرد. آشنایی با مرتضی آوینی در سال ۱۳۵۹ او را به سینما کشاند و مدتی در مجموعه روایت فتح با آوینی همکار بود. نوری زاد سابقه مدیریت گروه مناسبت های ویژه تلویزیون را در کارنامه خود دارد. او دارای مدرک درجه یک هنری معادل دکترا در رشته کارگردانی است. از دیگر فعالیت های نوری زاد می توان به تألیف کتاب، نقد آثار ادبی، نگارش فیلم نامه و تولید آثار داستانی اشاره کرد. در ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ محمد نوری زاد به ۱۵ سال زندان به جرم امضاء نامه سرگشاده به همراه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی که در آن خواستار استعفای سید علی خامنه ای از رهبری شده بودند، محکوم شد.
نوری زاد در مطلبی با عنوان مناظره دو زندانی که در سال ۱۳۷۹ در کیهان به چاپ رسید ضمن تقدیر از محمدرضا نقدی به عبدالله نوری تاخت. این دو مقام سیاسی از دو جناح مختلف محکوم به زندان شده بودند. در مطلبی دیگر که در سال ۷۹ در کیهان به چاپ رسید نوری زاد محمدتقی مصباح یزدی را چراغ راه خطاب کرده بود و از او در برابر توهین ها حمایت کرده بود.
نوری زاد در مطلبی دیگر در سال ۸۷ به ناصر مکارم شیرازی به شدت اعتراض می کند و ضمن متهم کردن او به بحران سازی بابت درخواست برکناری اسفندیار رحیم مشایی، به مکارم شیرازی پیشنهاد می کند تا به جای دخالت در کارهایی که به حوزه های دیگر مربوط است میلیاردها وجه مقلدینشان را به حساب دفتر رهبر واریز کند و دیگر مراجع را نیز به این کار دعوت کند تا دست رهبر در کارهای بزرگ پیش رو بازتر شود.
در مورد همکاری با کیهان وی می گوید که هیچ گاه کارمند کیهان نبوده است. بلکه مطالبش را برای روزنامه های مختلف از جمله ایران، همشهری و کیهان فکس می کرده است؛ و از این میان فقط کیهان مطالبش را چاپ می کرده است. به علاوه انتقادات صریح او قبل از انتخابات ۱۳۸۸ هم بعضاً باعث دردسرهایی همچون از دست دادن منصب او در تلویزیون می شد.

محمد نوری زاد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمد_نوری‌زاد