محسن صفایی فراهانی

پیشنهاد کاربران

محسن صفایی فراهانی ( زاده ۱۳۲۷ در تهران ) عضو شورای مرکزی و رئیس هیئت اجرایی جبهه مشارکت ایران اسلامی، او از معدود چهره هایی است که در چند حوزهٔ مختلف سیاست، اقتصاد و ورزش فعالیت داشته است. اعم فعالیت های وزارتخانه ایِ او به دولت اصلاحات بازمی گردد؛ از قائم مقامی در وزارت صنایع گرفته تا مشاوره در وزارت نیرو مشمول همین دوران می شود. او همچنین سابقهٔ عضویت در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و فعالیت در جمعیت دفاع از حقوق آزادی بشر را دارد که از این حیث می توان او را در زمرهٔ افراد برجستهٔ اقتصادیِ کشور برشمرد. صفایی فراهانی در مجلس ششم نیز به نمایندگی از مردم تهران و با فهرست حزب مشارکت به مجلس راه پیدا کرد تا عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه را نیز تجربه کند. البته تمام سوابق او به موضوعات اقتصادی محدود نمی شود. صفایی فراهانی در بین سال های ۷۶ تا ۸۱ ریاست فدراسیون فوتبال ایران و همچنین عضویت در کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا را برعهده داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

محسن صفایی فراهانی در تهران با اصالتی فراهانی متولد شد. او درسن ۲۳ سالگی با درجه فوق لیسانس از دانشکده فنی فارغ التحصیل شد. پیش از انقلاب به عنوان یک فعال بخش خصوصی مشغول به فعالیت های عمرانی بود. از سال ۱۳۵۶ با مهندس بازرگان در جمعیت ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر شروع به همکاری کرد و از روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ در ستاد نیروی زمینی ارتش مستقر شد. روند خدمت وی به انقلاب همچنان ادامه داشت و به طوری که او با محمد توسلی شهردار تهران در شهرداری به همکاری پرداخت و بعد به عنوان عضو هیئت عامل سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران که آن زمان با چالش های بسیاری مواجه بود، به دلیل مسائل و مشکلات کارگری مسئولیت پذیرفت و با حفظ سمت، قائم مقام مجتمع فولاد اهواز شد.
صفایی فراهانی پس از تأسیس وزارت صنایع سنگین، معاونت طرح و برنامه را در این وزارتخانه عهده دار می شود. طولی نکشید که او به عنوان معاون و قائم مقام وزارت صنایع سنگین فعالیتش را ادامه داد.
با تشکیل دولت سازندگی و بازسازی نیروگاه های کشور، او مدیرعامل شرکت توانیر شد. در ادامه صفایی فراهانی شرکت های فراب و مپنا را پایه گذاری کرد. پس از آن در دی ماه ۱۳۷۶ ریاست فدراسیون فوتبال ایران را پذیرفت و با طرح های اقتصادی و نوآوری های خود در روند فوتبال کشور تأثیر گذاشت.
او در انتخابات مجلس موفق شد رأی مردم تهران را کسب کند و به عنوان نماینده این شهر وارد مجلس ششم شود. با پایان مجلس ششم به عنوان قائم مقام وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران دولت خاتمی منصوب شد. با انتخاب محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ صفایی فراهانی استعفا داد و از خدمات دولتی خارج شد اما با توجه به دانش و تجربه ای که طی این سال ها به دست آورده بود به بخش خصوصی می رود و فعالیت های خود را به عنوان یک فعال بخش خصوصی ادامه می دهد.

محسن صفایی فراهانیمحسن صفایی فراهانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محسن_صفایی_فراهانی

بپرس