محسن ترکی

پیشنهاد کاربران

محسن ترکی ( زاده ۲۰ تیر ۱۳۵۲ در بشرویه ) داور ایرانی فوتبال است. او داوری را به همراه دوستان خود حسن کامرانی فر، رضا سخندان و محسن قهرمانی شروع کرد. او از سال ۲۰۰۳ در لیست بین المللی قرار دارد. عمده شهرت وی به علت هفت بار قضاوت شهرآورد تهران بین دو تیم استقلال و پرسپولیس بعد از ۱۴ سال حضور داوران خارجی است. وی در تاریخ ۱۴ دی ماه سال ۱۳۹۵ پس از گذراندن تست آمادگی جسمانی در دوره بازآموزی و کلاس های توجیهی داوری در کیش در جمع همکارانش از دنیای داوری خداحافظی کرد. ترکی با این کار قصد داشته ضمن پیام روشن به جامعه داوری، بر شایعات پیرامون آماده نبودن خود پایان دهد.
...
[مشاهده متن کامل]

در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۸۷ پس از ۱۴ سال از آخرین قضاوت یک داور ایرانی در شهرآورد تهران، محسن ترکی عهده دار داوری این بازی شد.
ترکی در طول دوران قضاوتش داور هفت بازی دربی تهران بوده است؛ که با همین هفت بار قضاوت شهرآورد تهران رکورددار قضاوت در بین داوران ایران در این بازی مهم است
نکته جالب در مورد قضاوتهای این داور این است که ترکی در سه وهله دو دربی متوالی را سوت زده است:
بار اول دربی ۶۶ و ۶۷
بار دوم دربی ۷۰ و ۷۱
بار سوم دربی ۸۱ و ۸۲
منبع
پس از آنکه مسعود مرادی نفر اول لیست الیت ( نخبه ) داوری ایران بازنشسته شد دو گزینه برای جایگاه اول داوری ایران مطرح شد؛ محسن ترکی و سعید مظفری زاده. اما در نهایت کمیتهٔ داوران محسن ترکی را در سال ۲۰۱۱ انتخاب کرد.
محسن ترکی تمامی تست های لازم برای این دوره از مسابقات را با موفقیت پشت سر گذاشت و به عنوان داور ذخیرهٔ اول انتخاب شد. اما یک داور سوریه ای در تست های آمادگی مردود شد و طبق قوانین AFC باید داور ذخیره با داوری که در تست ها مردود شده است جایگزین می شد اما به یک باره اعلام شد یک داور بحرینی جانشین داور مردودی خواهد شد و ترکی به عنوان داور ذخیره در این دوره حضور خواهد یافت.
شورای اسلامی شهر بشرویه در اردیبهشت ۱۳۸۹ محسن ترکی را به عنوان شهروند نمونه این شهر انتخاب کرد.
محسن ترکی در این دوره از بازی ها به عنوان داور ذخیره حضور داشت. در بازی افتتاحیه او به عنوان داور چهارم معرفی شد. او به دلیل مصدومیت خلیل الغمدی موفق به قضاوت در جام ملت های آسیا ۲۰۱۱ شد. رضا سخندان و حسن کامرانی فر در بازی سوریه و ژاپن کمک های او بودند. این دیدار به خاطر برخی از تصمیمات تیم داوری ایرانی به جنجال کشیده شد. در دقیقهٔ ۷۰ دروازه بان ژاپن بر روی بازیکن تیم سوریه در محوطه جریمه خطا کرد و ترکی هم اعلام پنالتی کرد اما هنگام بیرون آوردن کارت قرمز، حسن کامرانی فر را دید که پرچم خود را به نشانهٔ آفساید بالا برده است و ژاپنی ها نیز با دیدن این صحنه و اختلاف نظر بین دو داور شروع به اعتراض کردند. در همین حین یکی از دستیاران مربی ژاپن به دلیل توهین به ترکی اخراج شد. ترکی اصرار و پافشاری زیادی در پنالتی بودن آن صحنه داشت و بالاخره با کمی مشورت با کمک خود، تصمیم خودش را اجرا کرد و دروازه بان را اخراج کرد. اما ماجرای این بازی در همین جا هم پایان نرسید در اواخر وقت قانونی مسابقه هم ترکی یک پنالتی مشکوک دیگر اعلام کرد و این بار برای ژاپن. در انتهای بازی و با زدن سوت پایان بازیکنان و مربی سوریه که بسیار از قضاوت ترکی ناراحت بودند شروع به دست زدن برای داور ایرانی کردند که با آمدن نیروهای انتظامی، داوران سالم به رختکن خود رسیدند. بعد از اتمام این دوره از بازی ها ناظران و مدرسان کمیتهٔ داوران آسیا به بازخوانی این پرونده پرداختند که نتیجهٔ این نشست رد تصمیم محسن ترکی و تأیید پرچم حسن کامرانی فر بود.

محسن ترکی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محسن_ترکی

بپرس