محسن ازمایش

پیشنهاد کاربران

محسن ( اشتهاردیان ) آزمایش ( زادهٔ ۱۳۰۴ در تهران – درگذشتهٔ ۱۳۷۱ در رباط، مراکش ) کارخانه دار و کارآفرین ایرانی و بنیان گذار کارخانهٔ آزمایش بود. او با تاسیس کارخانه آزمایش توانسته بود نقش مهمی را در تولید لوازم خانگی در بازار ایران و کشورهای اطراف بازی کند. پس از موفقیت های کسب شده، محسن آزمایش کارخانه های خود را در ساوه، مرودشت و تهران گسترش داد. فعالیت های اقتصادی او تا سال ۱۳۵۸ در ایران ادامه یافت و در این سال حدود ۲۵۰۰ نفر در مجموعه آزمایش به شکل مستقیم مشغول به کار بودند. سپس در جریان مصادره های ابتدای انقلاب، تمامی کارخانه ها و اموال محسن آزمایش مصادره شدند و او ناگزیر ایران را ترک کرد. در زندگی خارج از کشور، او با مسائلی همچون فقدان درآمد، کار، هزینه بالای زندگی درگیر بود و نهایتا در سال ۱۳۷۱ درگذشت. کارخانه آزمایش نیز پس از مصادره دوران افول خودش را شروع کرد و در سال ۱۳۸۸ با اخراج حدود نود درصد از کارکنانش به حالت نیمه تعطیل درآمد، و نهایتا پس از مدتی تعطیل و جمع شد. در حال حاضر، مجموعه مرودشت به انبار کاه و یونجه، و چراگاه و «طویله» گوسفندان تبدیل شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

محسن آزمایش ( اشتهاردیان ) در خانواده ای روحانی به دنیا آمد و به خاطر وضع نامناسب مالی خانواده و فوت پدرش در نوجوانی، بیش از چهار کلاس درس نخواند. محسن از ۱۱ سالگی برای تأمین خانواده اش در کارگاه آهنگری با مزد یک تومان در هفته به شاگردی مشغول شد. او پس از دو بار تغییر محل کار و هفت سال تجربه شاگردی، عاقبت با ۱۴۰ تومان پس انداز، در سال ۱۳۱۸ مغازه کوچکی در خیابان عین الدوله باز کرد و به در و پنجره سازی پرداخت. آزمایش در سال ۱۳۲۱ با دختری از اقوام به نام بتول عاصمی ازدواج کرد. از آنجا که این وصلت بدون فرزند ماند، او به پیشنهاد همسرش زن دومی اختیار کرد. حاصل ازدواج با فرزانه سیمین پور، چهار فرزند به نام های امیرمسعود، مژگان، نادی و نازنین بود.
آزمایش از سال ۱۳۳۰ در مناقصه های شهرداری تهران در رابطه با لوله کشی آب شرکت کرده و چندین کار بزرگ را دریافت و به پایان رساند. او از اواسط دهه ۳۰ در شرق تهران در کارگاهی به ساختن صندلی، مبل و آبکاری فلزات پرداخت. این کارگاه در سال ۱۳۳۶ در یک آتش سوزی، که آزمایش آن را «عمدی» توصیف می کرد نابود شد و سپس آنجا را به آقای جعفر بزرگی موسس کارخانه کارخانه تولیدی صنعتی بی ام گاز فروخت. پس از این ماجرا او در تهران نو به تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۳۷ در محل کارخانه قدیمی، کارخانه صنعتی آزمایش را بنیان نهاد و تا سال ۱۳۵۸ مدیریت آن را در اختیار داشت.

محسن ازمایش
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محسن_آزمایش
محسن آزمایش، زاده ۱۳۰۴ در تهران، درگذشته ۱۳۷۱ در شهر رباط مراکش، کارخانه دار خودساخته ایرانی و بنیانگذار کارخانه آزمایش بود.
دوران نوجوانی [ویرایش]
محسن آزمایش در خانواده ای روحانی به دنیا آمد و به خاطر وضع نامناسب مالی خانواده و فوت پدرش در نوجوانی، بیش از چهار کلاس درس نخواند. محسن از ۱۱ سالگی برای تامین خانواده اش در کارگاه آهنگری با مزد یک تومان در هفته به شاگردی مشغول شد. او پس از دو بار تغییر محل کار و هفت سال تجربه شاگردی، عاقبت با ۱۴۰ تومان پس انداز، در سال ۱۳۱۸ مغازه کوچکی در خیابان عین الدوله باز کرد و به در و پنجره سازی پرداخت. آزمایش در سال ۱۳۲۱ با دختری از اقوام به نام بتول عاصمی ازدواج کرد. از آنجا که این وصلت بدون فرزند ماند، او به پیشنهاد همسرش زن دومی اختیار کرد. حاصل این ازدواج چهار فرزند به نام های امیرمسعود، مژگان، نادی و نازنین بود.
...
[مشاهده متن کامل]

دوران شکوفایی [ویرایش]
آزمایش از سال ۱۳۳۰ در مناقصه های شهرداری تهران در رابطه با لوله کشی آب شرکت کرده و چندین کار بزرگ را دریافت و به پایان رساند. او از اواسط دهه ۳۰ در شرق تهران در کارگاهی به ساختن صندلی، مبل و آبکاری فلزات پرداخت. این کارگاه در سال ۱۳۳۶ در یک آتش سوزی، که آزمایش آنرا «عمدی» توصیف میکرد نابود شد. پس از این ماجرا او در «تهران نو» به تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۳۷ در محل کارخانه قدیمی، کارخانه صنعتی آزمایش را بنیان نهاد و تا سال ۱۳۵۸ مدیریت آن را در اختیار داشت. در این کارخانه چندین نوع یخچال، کولر، آب گرم کن، تختخواب فلزی، بخاری و اجاق گاز تولید میشد. آزمایش به کارگران حقوقی چند درصد بیشتر از حد رایج میپرداخت و مدیران کارخانه از مزایای ویژه ای چون وام مسکن، کمک هزینه ازدواج، یارانه اتوموبیل و غیره برخوردار بودند. آزمایش در ساوه و مرودشت نیز شعبه های تولید براه انداخته بود.
کارخانه های آزمایش در سال ۱۳۵۸ مشمول بند ج قانون حفاظت صنایع ایران شدند و محسن آزمایش یک سال پس از ملی شدن دارایی اش به سوئیس مهاجرت کرد.
منبع [ویرایش]
تک ستاره ها. نگاهی به زندگی محسن آزمایش. دنیای اقتصاد. ۱۱ بهمن ۱۳۸۹
تک ستاره ها. نگاهی به زندگی محسن آزمایش. دنیای اقتصاد. ۱۶ بهمن ۱۳۸۹
کتاب پیشگامان رشد ( جلد اول ) ، ناشر: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
رده ها: افراد مصادره اموال شده پس از انقلاب ایران اهالی تهران کارآفرینان اهل ایران
قس
شرکت کارخانه های صنعتی آزمایش در شانزدهم اسفند سال 1337 شمسی با سرمایه سی میلیون ریال در تهران به ثبت رسید.
نقطه آغازین حرکت بالنده شرکت، محل کنونی سرویس مرکزی شرکت واقع در خیابان دماوند تهران و نخستین محصول تولیدی آن نیز بخاری نفتی – آبگرمکن نفتی – تختخواب – میز و صندلی فلزی بود.
هم اکنون شرکت کارخانه های صنعتی آزمایش با سرمایه ای بالغ بر /000/000/000/87 ریال و با تولید بیش از چهل نوع محصول در دو کارخانه عظیم خود در تهران و مرودشت فارس یکی از بزرگترین سازندگان لوازم خانگی در کشور و خاورمیانه به شمار می آید.
مزیت اساسی این شرکت نسبت به سایر تولید کنندگان داخلی لوازم خانگی در کشور، تمرکز بر مدرنیزه نمودن خطوط تولید و استفاده از تکنولوژی روز در محصولات خود می باشد. به گونه ای که هم اکنون اولین و تنها تولید کننده یخچال فریزر بدون برفک و بدون استفاده از گازهای مخرب لایه اوزن در ایران است. همکار خارجی شرکت در تولید یخچال فریزر و فریزر بدون برفک لیبهر آلمان و در تولید شومینه های گازی و الور انگلیس هستند که هرکدام در رشته های فعالیت خود از بهترینهای دنیا هستند.
2 - ( ( محصولات شرکت ) ) 1 - 2 - محصولات تولیدی در کارخانه مرودشت 1 - 1 - 2 - یخچال معمولی در مدلهای 6 - 8 – 10 - 12 فوت 2 - 1 - 2 - یخچال فریزر در مدلهای 12 و 14 فوت 3 - 1 - 2 - فریزرهای 6 - 10 - 12 فوت - 14 فوت 4 - 1 - 2 - یخچالهای سوپر 10 – 12 فوت 5 - 1 - 2 - یخچال فریزر ساید بای ساید 10 فوت – 12 فوت – 14 فوت 6 - 1 - 2 - فریزر و یخچال فریزر بدون برفک 14 فوت مدل لیبهر 7 - 1 - 2 - ماشین لباسشویی در مدلهای 2001 سوپر – 2001 - 2002 - 2003 - 2004 8 - 1 - 2 - الکترو پمپ تخلیه ماشین های لباسشویی – ظرفشویی 9 - 1 - 2 - واتر پمپ کولر 10 - 1 - 2 - قطعات مختلف پلاستوفرم جهت بسته بندی قطعات و محصولات 11 - 1 - 2 - الکترو موتور آب میوه گیری 2 - 2 -
( ( محصولات کارخانه تهران ) ) 1 - 2 - 2 - یخچال جذبی مدل 3 فوت 2 - 2 - 2 - جارو برقی مدل 2800 3 - 2 - 2 - کولر آبی معمولی در مدلهای 3500 و 4500 4 - 2 - 2 - کولر آبی فیش باخ در مدلهای 4000 - 5000 – 6000 5 - 2 - 2 - الکترو موتورهای فیش باخ 6 - 2 - 2 - بخاریهای نفتی و گازی 7 - 2 - 2 - شومینه های گازی 8 - 2 - 2 - آبگرمکن نفتی و گازی 9 - 2 - 2 - کولر گازی در مدلهای 18000 و 24000 محصولات کارخانه های صنعتی آزمایش – واحد مرودشت و تهران با همت هیأت مدیره محترم و تلاش کارکنان زحمتکش در تاریخ 22/7/77 موفق به اخذ گواهینامه ISO 9002 گردید که این موفقیت متعاقباً بصورت مستمر ممیزی و بازنگری می گردد.
3 - ( ( مالکیت شرکت و افزایش سرمایه ) ) پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ، شرکت مشمول بند ( ح ) قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران شناخته شد و تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت. 1 - 3 - ترکیب فعلی سهامداران اصلی شرکت به شرح ذیل است. 1 - 1 - 3 - سازمان صنایع ملی ایران 21/51% 2 - 1 - 3 - سازمان خصوصی سازی 83/13% 3 - 1 - 3 - صندوق بازنشستگی 04/25% 4 - 1 - 3 - سایرین 92/9% 2 - 3 - سرمایه شرکت در فروردین ماه 81 از مبلغ 000/000/600/1 به مبلغ 000/000/000/87 ریال افزایش یافت.
4 - ( ( نحوه توزیع محصولات ) ) 1 - 4 - دو گستره محلی فروش عمده در چارچوب فروش به نمایندگی شرکت تعاونی ها و فروشگاههای زنجیره ای مختلف که تعداد آن 130 نماینده می باشد توزیع می گردد. 2 - 4 - در زمینه صادرات نیز فعالیت شرکت در خور توجه بوده است. جدول ذیل عمده ترین محصولات صادراتی و طرفهای تجاری خارجی را به تصویر می کشد.
عمده ترین مشتریان 1 - جمهوری آذربایجان - 2 - افغانستان - 3 - . . .

بپرس