محاصره انطاکیه

دانشنامه عمومی

محاصره انطاکیه (۱۰۹۸). محاصره انطاکیه رویدادی است که در پی نخستین جنگ صلیبی به خاورمیانه و در تاریخ ۳ ژوئن ۱۰۹۸ میلادی و با تصرف انطاکیه به دست صلیبیون به وقوع پیوست. تصرف انطاکیه در سر راه لشکرکشی صلیبیون به فلسطین و اورشلیم روی داد. پس از تشکیل کُنت نشین اِدسا، صلیبیون مسیر خود را به سمت سرزمین مقدس ادامه دادند. سپاهیان صلیبی، نخست شهر اَرتاح، در قلمرو حاکم سلجوقی انطاکیه، را تصرف کرده و سپس عازم انطاکیه شدند. شهر مهم انطاکیه در ۱۸ یا ۲۰ اکتبر ۱۰۹۷ محاصره گشت، زیرا بدون تصرف آن پیشروی به سوی اورشلیم ناممکن بود. حاکم شهر از امیران منطقه شام و حتی فرمانروایان ایران و خلیفه بغداد درخواست کمک فوری نمود، که به جز رضوان بن تُتُش، امیر حلب که از حاکم انطاکیه، کینه ای در دل داشت، سایرین قول کمک دادند. بر اثر طولانی شدن محاصره، گروهی بیست هزار نفره و به روایتی سی هزار، از اردوگاه خارج شدند و به دنبال آذوقه تا اطراف شهر حلب پیش رفتند. حاکم انطاکیه، یاغی سیان، از این فرصت استفاده کرد و روز بعد به صلیبیون حمله کرد، ولی ناکام ماند. از طرفی، نیروهایی که به درخواست حاکم سلجوقی برای کمک به او حرکت کرده بودند، با سپاه بیست یا سی هزار نفره صلیبی که به سوی حلب رفته بود، مواجه شد و بین آنان نبرد درگرفت. در این نبرد، پس از کشته شدن عده زیادی از دو طرف، صلیبیون به سوی انطاکیه بازگشتند و سپاه سلجوقی تا حما عقب نشینی کرد.
طولانی شدن محاصره انطاکیه، کمبود غذا، سرمای شدید و شیوع بیماری های مختلف موجب نارضایتی عمومی صلیبیون شد. در نتیجه، بسیاری از آنان از محاصره گریختند، از جمله پیر منزوی و ویلیام کارپن تر دیگر داعیه دار جنگ های صلیبی ( آن ها بعداً برگشتند ) در این هنگام و در پی تهدید و توطئه بوهموند که می خواست زمینه را برای حکومت آینده خود مهیا سازد، نماینده و فرستاده امپراتور و فرمانده لشکر بیزانس، ناگهان اردوگاه را ترک کرد و شایع شد که او به قسطنطنیه بازگشته است. از این رو، صلیبیون امپراتور بیزانس را خائن به آرمان های صلیبی قلمداد کردند و تصمیم گرفتند که از این پس شهرهای آسیای صغیر، از جمله انطاکیه، را به امپراتور تحویل ندهند. پس از ناکامی سپاهیان شام در یاری رساندن به مردم انطاکیه، این بار با اقدام رضوان سپاه دیگری تجهیز شد و به سوی انطاکیه حرکت کرد، اما، سواران صلیبی این سپاه را غافلگیر کردند و شکست دادند. همزمان با این حوادث، افضل، پسر بدر جمالی و وزیر خلیفه خردسال فاطمی مُستعَلی باللّه، فرستادگانی را نزد صلیبیون گسیل داشت و آن ها را به همکاری و هم پیمانی ضد سلجوقیان و تقسیم قلمرو دولت سلجوقی دعوت کرد، که پذیرفته نشد.
عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)عکس محاصره انطاکیه (۱۰۹۸)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

محاصره انطاکیه نبردی که بین امپراتوری ساسانی و امپراتوری روم که در سال ۲۶۰ میلادی درگرفت. در این نبرد شاپور یکم ابتدا شهر را محاصره کرد و با نفوذ به دیوارهای شهر توانست انطاکیه را برای بار دوم تسخیر کند.
...
[مشاهده متن کامل]

پادشاه ساسانیان، شاپور یکم پس از یک سری از مبارزات علیه امپراتوری روم ( ۲۵۲ - ۲۵۶ ) ، برای سومین بار در برابر امپراتور والرین در ادسا روبه رو شد که به شکست رومیان و به اسارت گرفته شدن والرین و مقامات بالای رومی انجامید. والریان تا آخرین روزهای زندگی در زندان به سر برد. سپس شاپور بعد از این پیروزی، تصمیم به یک حمله جدید به شهرهای انطاکیه، کلیکیه و قیصریه را ترتیب داد. شاپور ابتدا به انطاکیه حمله برد، این شهر را به محاصره درآورد و بعد از نفوذ به دیوارهای آن، این شهر را تسخیر نمود. شاپور با این پیروزی، کل استان های رومی در بین النهرین را نابود و رومیان را از آنجا اخراج کرد.

محاصره انطاکیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محاصره_انطاکیه_(۲۶۰)
محاصره انطاکیه اشاره به نبردی بین شاهنشاهی ساسانی و امپراتوری روم دارد که در سال ۲۵۳ میلادی درگرفت. در این نبرد، ساسانیان تحت شاهنشاهی شاپور یکم، پس از اینکه رومی ها را در نبرد باربالیسوس شکست دادند، شهر انطاکیه را محاصره کرده و آن را تسخیر کردند.
محاصره انطاکیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محاصره_انطاکیه_(۲۵۳)

بپرس