محاذ ملی اسلامی افغانستان

دانشنامه آزاد فارسی

از احزاب سیاسی- نظامی افغانستان و از گروه های موسوم به ائتلاف هفتگانۀ پیشاور. متشکل از اقوام پشتونپیرو طریقت قادریه. محاذ در سال ۱۳۵۷، در زمان حکومت داودخان (اولین رئیس جمهور افغانستان)، به عنوان یک حزب سیاسی، در پاکستان و به رهبری پیر سید احمد گیلانی تأسیس شد. در زمان حکومت جمهوری دمکراتیک افغانستان، در پیشاور پاکستان به ائتلاف مجاهدین افغان (موسوم به ائتلاف هفتگانۀ پیشاور) پیوست و ضمن دریافت کمک های مالی و تسلیحاتی از کشورهایی چون پاکستان، امریکا و عربستان به مبارزه با حکومت کمونیستی افغانستان و ارتش سرخ شوروی پرداخت. در دورۀ حکومت اسلامی افغانستان با این دولت همکاری داشت و پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی افغانستان) با آن ها به مخالفت پرداخته و به ائتلاف شمال پیوست. این حزب و رهبرش در دوران حکومت حامد کرزای (دولت موقت) از حامیان او بودند و در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۳ افغانستان نیز از اشرف غنی حمایت کردند. جز سید احمد گیلانی، از دیگر اعضای شاخص این حزب، عبدالرحیم وردک (وزیر دفاع دولت برهان الدین ربانی و همچنین صاحب این منصب در سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲) را می توان نام برد. از لحاظ اعتقادی، اعضای این گروه به اعتدال گرایی اسلامی پایبندند.

پیشنهاد کاربران

محاذ ملی اسلامی افغانستان یک حزب سیاسی در افغانستان است که در سال ۱۳۵۷ در پاکستان به رهبری پیر سید احمد گیلانی تأسیس شد. این سازمان سیاسی - نظامی پس از به قدرت رسیدن حزب دمکراتیک خلق در افغانستان و برقراری یک حکومت کمونیستی متحد شوروی در این کشور بنیان گذاری شد.
...
[مشاهده متن کامل]

محاذ ملی اسلامی افغانستان که معمولاً به طور خلاصه محاذ ( به معنی جبهه ) خوانده می شود بیشتر شامل پشتون های افغانستان و پیروان طریقت صوفیه قادریه می شد که به داشتن دیدگاه های اسلام گرایانهٔ میانه رو معروف بودند. محاذ یکی از گروه های مهم مجاهدین افغان بود که در دهه ۱۹۸۰ به جنگ با نیروهای شوروی در افغانستان پرداختند و یکی از هفت حزب مجاهدین بود که در سال ۱۹۸۵ در شهر پیشاور با یکدیگر برای سرنگونی حکومت کمونیستی افغانستان ائتلاف کردند.
محاذ پس از به قدرت رسیدن طالبان نیز با حکومت آنان به مخالفت پرداخته و وارد ائتلاف شمال شدند. این حزب و رهبر آن پیر احمد گیلانی در دوران حکومت حامد کرزی از حامیان وی محسوب می شدند و در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۳ افغانستان از اشرف غنی احمدزی حمایت کردند. گیلانی از زمان تأسیس این حزب تاکنون رهبری آن را بر عهده داشته است. عبدالرحیم وردک از دیگر اعضای شاخص محاذ ملی و از سیاست مداران بانفوذ افغان است که پس از پیروزی مجاهدین به عنوان وزیر دفاع دولت برهان الدین ربانی منصوب شد و بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ وزیر دفاع افغانستان بود.

محاذ ملی اسلامی افغانستانمحاذ ملی اسلامی افغانستانمحاذ ملی اسلامی افغانستان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محاذ_ملی_اسلامی_افغانستان

بپرس