مجموعه دبیرستان های علامه حلی

پیشنهاد کاربران

مجموعه دبیرستان های علامه حلی نام مدارس زیر مجموعه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ( سمپاد ) در شهر تهران است. این مدارس مدرسه تیزهوشان هستند و سازمان همه ساله از طریق آزمونی عمومی اقدام به پذیرش دانش آموز از پایه های ششم و نهم می نماید. تعداد مراکز این سازمان در سطح کشور تا کنون افزون بر ۱۷۰ مرکز است. در دولت دوازدهم وعدهٔ کاهش تعداد مراکز تیزهوشان و افزایش کیفیت مدارس باقی مانده داده شد و تا حدودی در حال عملی شدن می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

هم اکنون این مجموعه شامل ۱۰ شعبه در نقاط مختلف شهر تهران است.
علامه حلی از دانشمندان و علما شیعهٔ قرن هشتم هجری و متولد حله در عراق است و روایت شده که آنقدر تیزهوش بوده که در نه سالگی به مقام اجتهاد رسید. به دلیل تیزهوش بودن این عالم شیعه، نام وی را بر این مرکز آموزشی گذاشته اند. در هنگام نام گذاری این دبیرستان به نام او عدهٔ زیادی اعتراض کردند که چرا نام این دبیرستان باید نام یک عراقی باشد در صورتی که ایران عدهٔ زیادی تیزهوش و نابغه دارد اما جواد اژه ای ریاست وقت سمپاد گفته بود همان طور که علامه حلی از عراق به ایران مهاجرت کرد و توانست اندیشهٔ خود ( شیعه ) را در ایران گسترش دهد ما نیز امیدواریم که نخبگان ایران بتوانند اندیشه های ما را به جهان صادر کنند و نشان واره ( لوگو ) سمپاد هم بر همین اساس یعنی صدور اندیشه های جمهوری اسلامی به دیگر نقاط جهان طراحی شده است. این در جواب عده ای بود که این نشان واره و نامگذاری را به معنی صادر کردن تیزهوشان ایران به دیگر کشورها می دانستند یعنی همان طور که علامه حلی برای گسترش تشیع به ایران مهاجرت کرد نخبگان ایران هم باید برای صدور تفکرات جمهوری اسلامی به دیگر کشورها مهاجرت کنند، که این دیدگاه با دیدگاه سید علی خامنه ای در خصوص جلوگیری از مهاجرت یا فرار مغزها در تعارض است. دیدگاه دیگر در خصوص نشان وارهٔ سمپاد این است که هشت پیکان منظور از کنکاش و پژوهش در همهٔ جهات علم است، به علاوه هوش در نظریهٔ دسته بندی هوش هوارد گاردنر به هشت دسته تقسیم شده که احتمالاً منظور از هشت پیکان در نشان وارهٔ سمپاد همان هوش های هشت گانه است.
این مدرسه شامل سه طبقه برای کلاسهای درس و آزمایشگاه های گوناگون از جمله آزمایشگاه نوروساینس است که برای تحقیقات حرفه ای در این زمینه با اختصاص سالیانه چهل میلیون تومان در این بخش بنا شده و برای پایه های متفاوت است. کتابخانهٔ این مدرسه ( کتابخانه امیرکبیر ) بدون شک بزرگ ترین کتابخانه در تمام مدارس کشور است. این کتابخانه بیش از ۲۵۰۰۰ جلد کتاب فارسی و انگلیسی دارد.

مجموعه دبیرستان های علامه حلی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مجموعه_دبیرستان‌های_علامه_حلی

بپرس