مجتبی حیدرپناه

پیشنهاد کاربران

مجتبی حیدرپناه ( زاده ٔ ۱۷ فروردین ۱۳۶۹، آباده ) هنرمند کارتونیست، تصویرساز و طراح کاراکتر ایرانی است که به خاطر فعالیت های مطبوعاتی و همچنین جوایز بین المللی که کسب کرده است، شناخته می شود.
او که فارغ التحصیل رشتهٔ نقاشی دانشکده هنر دانشگاه یزد است، در یک دهه فعالیت خود توانسته است جوایز فستیوال های کارتون کشورهای ایران، آرژانتین، ایتالیا، برزیل، اسلواکی و ترکیه به دست آورد.
...
[مشاهده متن کامل]

حیدرپناه بیشتر با مجموعه کارتون هایی با نام عنوان «گارد ویژه» شناخته می شود. او در این مجموعه آثار، شخصیت افراد ملقب به گارد ویژه را در ارتباط با آثار هنری یا خود هنرمند به نمایش می گذارد. از این مجموعه، اثر «متفکر» در سی و هفتمین دوره جشنواره بین المللی آیدین دوغان، مقام سوم را به دست آورد.
همچنین اثر هنری خم شدن چراغ خیابان از این هنرمند، از سال ۲۰۱۹ به عنوان میم در میان کاربران اینترنت استفاده می شود.
مجتبی، ششمین فرزند غلامحسین حیدرپناه، مشهور به حسین منبت کار، یکی اساتید منبت کاری آباده است. او در دوران کودکی با مطالعه ٔ هفته نامه ٔ گل آقا با کارتون آشنا شد و به طور خودآموز تصویرسازی را آغاز کرد و اولین جایزهٔ کارتون خود را در سال ۱۳۸۷ از جشنواره استانی کارتون نان و هنر استان فارس دریافت کرد.
فعالیت حرفه ای حیدرپناه با شروع تحصیل در رشته ٔ نقاشی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد آغاز شد. برخی از کتاب هایی که توسط او تصویرسازی شده اند توسط انتشارات هوپا ، انتشارات مبتکران و نشر گاندو منتشر شده اند. حیدرپناه همچنین از سال ۱۳۹۸، مدیریت هنری مجموعه ٔ آی قصه را برعهده دارد. این مجموعه قصه های کودکانهٔ فارسی را به صورت مستمر در پلتفرم های آنلاین و همچنین در نسخه های چاپی به صورت سراسری منتشر می کند.
حیدرپناه در این سال ها توانسته است بیش از ۵۰ جایزه ملی و بین المللی در رشته کارتون را کسب کند. او همچنین در حوزهٔ مطبوعات نیز فعال بوده است و با نشریات قانون، همشهری، شهرآرا، آفتاب یزد، جام جم، اصفهان امروز، اصفهان نیمروز، مجله طنز و کاریکاتور خط خطی همکاری داشته است.
می توان گفت حیدرپناه با تسلط به دو دنیای تصویرگری و کاریکاتور به قلمرو جدیدی وارد شده است. آثاری که در نگاه نخست به یک پلان منحصر می شوند، ولی مفاهیم هر تصویر می توانند تا پلان های بعدی در ذهن مخاطب امتداد داشته باشند. کارتون های حیدرپناه نسبت به آثار دیگر این حوزه، شاعرانه تر به نظر می رسند؛ شیوه ای که می توان آن را تصویرگری مفهومی نامید. آثار مجتبی حیدرپناه ترکیبی است از کاریکاتور و تصویرسازی. تصاویری که شرحی نیاز ندارند چرا که مانند یک فیلم کوتاه داستانی پرمفهوم را روایت می کنند. تکنیک این آثار تمام دیجیتال است اما کاملاً شبیه یک اثر رنگ روغن یا اکرلیک است و هنرمند این شباهت را برای بالا بردن گویایی اثر ایجاد می کند. فضاهای مه آلود و خاکستری آثار او، بیننده را به دقت و تفکر وامی دارد و حسی سینمایی به آثار می بخشد.

مجتبی حیدرپناهمجتبی حیدرپناه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مجتبی_حیدرپناه

بپرس