متروی دوحه ( انگلیسی: Doha Metro ) یک سیستم مترو برای شهر دوحه پایتخت قطر است که در تاریخ ۸ می ۲۰۱۹ افتتاح شد. [ ۱] مترو دوحه داری ۳ خط با طول تقریبی ۷۶ کیلومتر و ۳۷ ایستگاه می باشد. این سیستم جزئی از سیستم ریلی قطر است که برای حمل و نقل دوربرد کالا و مسافر طراحی شده و آن را به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و قطار سبک شهری شهر جدید لوسیل وصل می کند. مترو دوحه با پتانسیل رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت یکی از سریعترین متروهای بدون راننده جهان خواهد بود. برای توسعه خط مترو قطر در سال ۲۰۰۹، شرکت دیار سازمان سرمایه گذاری قطر و دویچه بان تفاهم نامه ای برای سرمایه گذاری مشترک امضا نمودند. هرنکنکت آلمان مسئول حفاری و ساخت تونل ها و شرکت ویبیلد ایتالیا مسئولیت توسعه زیرساخت و شرکت لارسن اند توبرو هند مسئول طراحی سازه را به عهده گرفتند. ساخت واگن ها و تأسیسات برقی مترو نیز توسط شش کمپانی دوپل مایر گاراونتا، وینچی، صنایع سنگین میتسوبیشی، زیمنس و آلستوم صورت پذیرفته است.
ساخت و نگهداری مترو دوحه برای ۲۰ سال با شرکت آر کی اچ قطارات است که با سرمایه گذاری مشترک گروه حمد ( ۵۱٪ ) و اپراتورهای حمل و نقل فرانسوی شرکت کیولیس و سازمان حمل ونقل خودگردان پاریس ( ۴۹٪ ) از طرف شرکت قطر ریل مالک سیستم عهده دار کار می باشند. [ ۲]
مترو دوحه شامل چهار خط است که سه خط آن از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ به صورت فازهای مشخص باز شده و خط آخر نیز اتمام آن در سال ۲۰۲۵ نهایی می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفساخت و نگهداری مترو دوحه برای ۲۰ سال با شرکت آر کی اچ قطارات است که با سرمایه گذاری مشترک گروه حمد ( ۵۱٪ ) و اپراتورهای حمل و نقل فرانسوی شرکت کیولیس و سازمان حمل ونقل خودگردان پاریس ( ۴۹٪ ) از طرف شرکت قطر ریل مالک سیستم عهده دار کار می باشند. [ ۲]
مترو دوحه شامل چهار خط است که سه خط آن از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ به صورت فازهای مشخص باز شده و خط آخر نیز اتمام آن در سال ۲۰۲۵ نهایی می شود.
wiki: متروی دوحه