مبدل بوست

دانشنامه عمومی

مبدل بوست ( به انگلیسی: Boost Converter یا step - up converter ) نوعی مبدل DC - DC افزاینده است. از این مبدل برای رگولاته کردن منابع تغذیه DC و ایجاد ترمز موتورهای DC استفاده می شود. در این مبدل، ولتاژ خروجی همواره بزرگتر از ولتاژ ورودی خواهد بود. از آنجا که اساس کار این مبدل ها سوئیچینگ ( کلیدزنی ) است، برای از بین بردن ریپل موجود در ولتاژ خروجی از یک خازن استفاده می گردد و همچنین با استفاده از یک دیود، جریان خروجی رو یکسو می کنیم تا بارهای راکتیو بتوانند بدون مشکل تغدیه شوند. سلف موجود در قسمت ورودی مدار، انرژی مورد نیاز خود را در هنگام بسته بودن کلید از ولتاژ ورودی دریافت و در هنگام باز شدن کلید، این انرژی را آزاد می سازد. در نتیجه در حالت پایدار، ولتاژ خروجی مقداری ثابت و بزرگتر از ورودی خواهد بود. کاربرد:افزایش ولتاژ DCاز سطح پایین به بالا - اصلاح ضریب قدرت[ ۱]
این مبدل بسته به جریانی که از سلف می گذرد، می تواند در سه حالت عمل کند[ ۱] :
• حالت پیوسته: زمانی که جریان سلف همواره بزرگتر از صفر باشد.
• حالت بحرانی: زمانی که جریان سلف فقط در یک لحظه صفر شود.
• حالت غیرپیوسته: زمانی که جریان سلف در یک بازه زمانی صفر شود.
عملکرد مبدل های DC بر اساس کلیدزنی است. از این رو به این مبدل ها، مبدل های کلیدزنی هم گفته می شود. در مبدل بوست، ولتاژ خروجی همیشه بیشتر از ولتاژ ورودی است. یک طرح مبدل بوست در شکل ۱ نشان داده شده است.
• وقتی که سوئیچ بسته است ( حالت روشن ) ، جریان از طریق سلف به جهت ساعتگرد جریان دارد و سلف با ایجاد میدان مغناطیسی برخی از انرژی را ذخیره می کند. قطبیت طرف چپ سلف مثبت است.
• وقتی که سوئیچ باز می شود ( حالت خاموش ) ، جریان کاهش می یابد زیرا امپدانس بالاتر است. میدان مغناطیسی که قبلا ایجاد شده بود، انرژی خود را کاهش می دهد تا جریان به سمت بار را حفظ کند. بنابراین قطبیت معکوس می شود ( یعنی طرف چپ سلف منفی می شود ) . در نتیجه، دو منبع به صورت سری قرار می گیرند و باعث می شوند ولتاژ بالاتری برای شارژ خازن از طریق دیود D ایجاد شود.
اگر سوئیچ به اندازه کافی سریع چرخش کند، سلف کاملاً خالی نمی شود. بین مراحل شارژ و بار تنها وقتی که سوئیچ باز است، همیشه ولتاژی بیشتر از منبع ورودی را می بیند. همچنین در حالی که سوئیچ باز است، خازن موازی بار به این ولتاژ ترکیبی شارژ می شود. وقتی که سوئیچ بسته می شود و طرف راست از طرف چپ جدا می شود، خازن می تواند ولتاژ و انرژی را به بار ارائه دهد. در این زمان، دیود جلوی تخلیه شدن خازن را از طریق سوئیچ می گیرد. البته سوئیچ باید دوباره به اندازه کافی سریع باز شود تا جلوی تخلیه زیاد خازن را بگیرد.
عکس مبدل بوستعکس مبدل بوستعکس مبدل بوستعکس مبدل بوستعکس مبدل بوست
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس