مایکروسافت اینفوپس

دانشنامه عمومی

اینفوپس ( به انگلیسی: InfoPath ) نرم افزاری کاربردی است که جهت طراحی، انتشار، ورود داده و ارائه فرم های الکترونیکی حاوی داده های ساخت یافته، تولید شده است. به گفته یکی از افراد تیم سازنده، یکی از تصمیم گیری های اساسی در طراحی معماری این نرم افزار «وفادار ماندن به اصل جدایی داده ها از قالب نمایش آن ها در XML» بود. بنابراین در طراحی این نرم افزار از محیط طراحی فرم WYSIWYG استفاده شده است. در این محیط کنترل های گوناگون ( از جمله لیست های بازشو، جعبه متن و . . . ) به فیلدهای اطلاعاتی پیوند خورده اند. این پیوند به صورت درختی سلسله مراتبی، از پوشه ها و فیلدهای اطلاعاتی رقم می خورد. این ابداع در سال ۲۰۰۰ توسط آدریانا نیاگو، ژان پاولی و همکارانشان صورت گرفت. می توان گفت که آن ها XML را با تبدیلات اکس اس ال و نماهای دی اچ تی ام ال نوشتند.
مایکروسافت، «اینفوپس» را نخستین بار در مجموعه مایکروسافت آفیس ۲۰۰۳ ارائه نمود. آن ها در تابستان ۲۰۱۰ نسخه جدیدی را انتشار داند که طی آن «اینفوپس» به دو نرم افزار کاربردی تقسیم شده بود: «اینفوپس دیزاینر ۲۰۱۰» و «اینفوپس فیلر ۲۰۱۰». همانطور که از نام آن ها پیداست، «اینفوپس دیزاینر ۲۰۱۰» جهت ساختن فرم و تعریف ساختارهای اطلاعات و «اینفوپس فیلر ۲۰۱۰» به منظور تکمیل اطلاعات و تأیید آن ها به کار می روند. آخرین نسخه اینفوپس در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و توسعه آن متوقف شده و نسخه جدیدی عرضه نخواهد شد اما پشتیبانی از آن تا سال آوریل ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. [ ۱]
«اینفوپس» به عنوان یکی از محصولات مایکروسافت به اشکال گوناگونی از سایر برنامه های کاربردی مجموعه مایکروسافت آفیس نظیر مایکروسافت ورد و مایکروسافت اکسل استفاده می کند. کاربر قبل از پر کردن فرم توسط «اینفوپس» باید توسعه دهنده طراح قالب «اینفوپس» را در اختیار داشته باشد. همه داده های موجود در فرم های «اینفوپس» در قالب XML ذخیره می شوند. در «اینفوپس» به این داده ها اصطلاحاً «منبع داده» ( Data Source ) می گویند. قالب ( Template ) فرم باید دست کم یک منبع داده داشته باشد. به آن «منبع داده اولیه» ( Primary Data Source ) می گویند و برای تأیید داده ها استفاده می شود. همچنین می توان از بیشمار «منبع داده ثانویه» ( Secondary Data Source ) جهت ذخیره سازی داده در فرم استفاده نمود. منابع داده ثانویه را می توان در داخل فرم ایجاد نمود و به کمک یک پیوند خارجی در یک وب سرویس یا نرم افزار شیرپوینت از محتوای آن استفاده نمود. در «اینفوپس» از انواع کنترل ها ( نظیر تکست باکس، رادیوباتن، چک باکس و . . . ) برای ارائه داده ها در منبع داده یا نمایش آن به کاربران اصلی استفاده می شود. همچنین از یک نوع کنترل تحت عنوان «جدول تکرار شونده» ( Repeating Table ) و نیز «کنترل های تکرار شونده» درجداول داده و منابع داده ثانویه برای نمایش شایسته تر داده ها استفاده می شود. از طرف دیگر می توان از قالبهای آماده ( Template ) و کنترل های اکتیوایکس نیز در طراحی فرم ها سود جست. می توان عملیات خاصی را برای هر کنترل تعیین نمود. به این عملیات «قانون» ( Rule ) گفته می شود. این قوانین به سه دسته تقسیم بندی می شوند: قوانین قالب بندی، قوانین اعتبار سنجی و قوانین عملیاتی. از جمله قوانین قالب بندی می توان به مخفی کردن یا تغییر رنگ یک کنترل اشاره نمود. از نمونه قوانین اعتبار سنجی می توان قانون «فقط اعداد ۱۰ رقمی را وارد کنید» را بیان کرد. با استفاده از قوانین عملیاتی می توان «اینفوپس» را وادار نمود تا مجموعه ای از عملیات را با توجه به وارد شدن داده ای خاص ( در سایر فیلدها ) انجام دهد. قوانین ممکن است از طریق بررسی رفتار کاربر وادار به اجرا نمود ( مثلاً کاربر روی یک دکمه کلیک کند ) . از طرف دیگر می توان اجرا شدن یک قانون را منوط به احراز یک شرایط ویژه نمود. مثلاً «اگر کاربر برای field۱ مقداری وارد نکرد، فیلد Total برابر ۱۰۰ قرار بده».
عکس مایکروسافت اینفوپسعکس مایکروسافت اینفوپس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس