مایکروسافت اکسل

دانشنامه عمومی

مایکروسافت اکسل ( به انگلیسی: Microsoft Excel ) ، یکی از برنامه های صفحه گسترده است. این نرم افزار، توسط شرکت مایکروسافت گسترش یافته و پخش می گردد.
نخستین بستهٔ نرم افزاری آفیس برای ویندوز در سال ۱۹۹۰ میلادی پخش شد؛ که نسخهٔ خانگی آن شامل نرم افزار ورد، اکسل و پاورپوینت بود. نرم افزار مایکروسافت اکسل، پرهوادارترین نرم افزار صفحه گسترده در میان فارسی زبانان است.
این نرم افزار برای سیستم عامل مایکروسافت ویندوز و مکینتاش اپل ارائه شده است. [ ۲] البته نسخه ای از این نرم افزار در مجموعهٔ ویندوز فون آفیس نیز موجود است که مخصوص سیستم عامل تلفن همراه ویندوز فون می باشد. نسخه ای از این نرم افزار نیز در مجموعهٔ مایکروسافت آفیس لایو ارائه شده است که به صورت رایانش ابری، اجرا می شود. [ ۳]
این برنامه برای محاسبات ریاضی، آماری، متنی و ترسیم نمودار به وسیلهٔ ابزارهای گرافیکی به کار می رود. [ ۲]
اکسل بعد از نسخهٔ ۵ در ۱۹۹۳، جزئی از مجموعه نرم افزاری مایکروسافت آفیس شد. آخرین بسته این مجموعه با عنوان آفیس ۲۰۲۰ شناخته می شود.
مایکروسافت اکسل دارای خصوصیات اصلی تمام نرم افزارهای صفحه گسترده است. با استفاده از جدولی متشکل از ردیف ها و ستون ها می توان، داده ها و اطلاعات را سازماندهی کرد و با استفاده از همین داده ها، به انجام محاسبات پرداخت.
به هر خانه در اکسل سلول گفته می شودو نامگذاری هر سلول ابتدا حرف ستون و بعد با شماره سطر انجام می شود مانند ( A2 ) . [ ۴]
می توان با استفاده از رسم توابع و نمودارها، به تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات پرداخت. [ ۵]
نسخه های ویندوزی نرم افزار اکسل از برنامه نویسی با استفاده از VBA ( نام کامل:Visual Basic for Applications ) که نوعی از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک است، پشتیبانی می کند.
برنامه نویسی با استفاده از VBA اجازه می دهد تا عملیاتی را که با استفاده از خصوصیات اصلی اکسل نمی شود آن را انجام داد، انجام پذیر گردد. [ ۶]
با VBA می توان به اکسل ویژگی های جدیدی اضافه نمود.
در نسخهٔ ۲۰۱۱ از آفیس که برای سیستم عامل مک ارائه شد، پشتیبانی از VBA به این مجموعه اضافه گردید. [ ۷]
مساوی= به معنای سلول مورد نظر مخصوص فرمول نویسی می باشد.
پرانتز ( ) باعث درک بهتر سیستم از ساختار توابع و فرمول و نیز جابجایی اولویت ها در محاسبات عددی می باشد.
عکس مایکروسافت اکسلعکس مایکروسافت اکسل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس