ماینتس

دانشنامه عمومی

ماینْتْس پایتخت ایالت راینلاند - فالتس جمهوری فدرال آلمان در کنار رود راین و روبروی شهر ویسبادن قرار گرفته است.
ماینتس، امروزه با ۱۹۸٬۰۰۰ سکنه، از جمله شهرهای تاریخی آلمان محسوب می شود و پیوسته مرکز اداری، تجاری و مذهبی این منطقه از آلمان بوده است. شهر ماینتس پایگاه اسقف اعظم منطقه است. دانشگاه یوهانس گوتنبرگ با ۳۵٬۸۰۰ دانشجو، شبکهٔ دوم تلویزیون سرتاسری آلمان، زد دِ اف ( ZDF ) و همچنین بخش ایالتی شبکهٔ اول تلویزیون سرتاسری آلمان اس وِ اِر ( SWR ) در این شهر قرار دارند.
از جمله دیدنی های مهم شهر «موزهٔ مرکزی روم و ژرمن»[ ۱] است که در آن آثار بسیار مهمی از ایران و ایرانیان باستان در اروپا نیز نگهداری می شود. از آن جمله می توان «جام بلورین» دوران هخامنشی با محتوای عسل خشکیده را نام برد که در «کایزر اشتول» در نزدیکی ماینتس پیدا شده. [ نیازمند منبع] این جام هدیهٔ تاجری ایرانی برای یک مشتری ژرمن بوده است. [ نیازمند منبع]
در مکان امروزی شهر آثار زندگی انسان های شکارچی، متعلق به عصر یخبندان در ۲۵۰۰۰ سال پیش یافت شده است.
پیشینه شهر شدن ماینتس به سلت ها برمی گردد که از نیمه دوم هزاره اول پیش از میلاد در مکان امروزی شهر به صورت قبیله ای زندگی می کردند. در حدود سال ۱۲ پیش از میلاد مسیح رومی ها در راه پیشروی به شمال اروپا پایه شهر امروزی را در این مکان گذاردند. از آن پس تا ۵۰۰ سال ماینتس از مراکز عمده رومی ها محسوب می شد. این شهر از سال ۸۹ میلادی پایتخت منطقه شد. ماینتس در طول تاریخ از جمله آخرین بار طی جنگ جهانی دوم کاملاً تخریب و از نو ساخته شد.
ماینتس در سال ۷۸۲ میلادی اسقف نشین و مرکز مهمی در شاخه کاتولیکی مسیحیت شد.
• واتفورد، انگلستان
• دیژون، فرانسه
• لانگشامپ، فرانسه
• ارفورت، آلمان
• لویی ویل، کنتاکی
• حیفا، اسرائیل
• والنسیا، اسپانیا
• ردنک، ایتالیا
• باکو، جمهوری آذربایجان
• زاگرب، کرواسی
عکس ماینتسعکس ماینتس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ماینْتْس (Mainz)
کلیسای جامع (به فرانسوی مایانْس) رودبندر و مرکز راینلاند ـ پفالتس، در آلمان، در کرانۀ چپ راین، به فاصلۀ ۳۷ کیلومتری جنوب غربی فرانکفورت ـ اَم ـ ماین، با ۱۸۴,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). صنایع آن عبارت اند از تولید رایانه، ابزار فلزی، ابزار دقیق، مواد شیمیایی، ماشین آلات، الیاف های رنگی، و ارتباطات راه دور و پخش تلویزیونی. در زمان روم باستان، اردوگاهی با استحکامات دفاعی بود و به مرکز گرمانیای علیا تبدیل شد. احتمالاً یوهانس گوتنبرگصنعت چاپ را در ماینتس اختراع کرد (۱۴۴۸). دانشگاه ماینتس (۱۴۷۷ـ ۱۸۱۶) مجدداً در ۱۹۴۶ راه اندازی شد. کلیسای جامع و باشکوه سنت مارتین و سنت استفندر ۹۷۵م ساخته شد، که در اصل به شیوۀ رومانسک بود، اما جلوه هایی از گوتیک، رنسانس، و باروک نیز در آن دیده می شود. ماینتس در ابتدا، سلت نشین بود. در ۱۰۲۱ م کنراد دومدر کلیسای جامع آن تاج گذاری کرد و امپراتورهای بعدی نشست های خود را در این شهر برپا می کردند. در قرن ۱۳م مرکز کنفدراسیون شهرهای ساحل راین بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس